Održana sednica SO: USVOJEN BUDžET ZA 2023. GODINU I IZVEŠTAJ ANKETNOG ODBORA DA JE BILO FINANSIJSKIH MALVERZACIJA U JKP „PALANKA 2020.“

U Velikoj sali Opštine održana je poslednja sednica SO u 2022. godini na kojoj je, pored ostalog, usvojen budžet za narednu kalendarsku godinu, koji će iznositi 1.723.041,993 dinara.

Na početku sednice, kojoj je prisustvovalo 45 odbornika, dnevni red je dopunjen pa su ukupno razmatrane 22 tačke.

Budžetom za 2023. za osnovno i srednje obrazovanje planirano je oko 10 odsto više u odnosu na prethodnu godinu, 183 miliona je izdvojeno za putnu infrastrukturu i investicije, budžet poljoprivrede je povećan četiri puta, a opština će i dalje izdvajati za socijalna davanja, samozapošljavanje.

U narednoj godini planirane su kapitalne investicije koje realizuje država, početak izgradnje Zdravstvenog centra, projekat „Čista Srbija“, izgradnja obilaznice i proširenje Industrijske zone Guberaš.

Odbornici su doneli i odluke o ustanovljavanju javnih priznanja i počasnih zvanja, kadrovskom planu za Opštinsku upravu, programu uređivanja građevinskog zemljišta, izgradnje i održavanja komunalne infrastrukture za 2023. godinu, programima poslovanja, korišćenja subvencija i finansijskim planovima javnih preduzeća i ustanova čiji je osnivač Opština.

Zanimljivo je da su odbornici jednoglasno usvojili izveštaj Anketnog odbora, koji je obrazložio predsednik Odbora, odbornik Dejan Milivojević, u kome je navedeno da je u radu ”JKP ”Palanka 2020.”, u prethodnom periodu bilo finansijskih malverzacija i da su, pored ostalog, prodavana grobna mesta na stazama, čiji broj će tek biti utvrđen. Anketni odbor je ovakav izveštaj doneo posle razgovora sa bivšim direktorom Nenadom Jančićem i nekoliko zaposlenih lica.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *