ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Политика

Одржана седница СО: УСВОЈЕН БУЏЕТ ЗА 2023. ГОДИНУ И ИЗВЕШТАЈ АНКЕТНОГ ОДБОРА ДА ЈЕ БИЛО ФИНАНСИЈСКИХ МАЛВЕРЗАЦИЈА У ЈКП „ПАЛАНКА 2020.“

У Великој сали Општине одржана је последња седница СО у 2022. години на којој је, поред осталог, усвојен буџет за наредну календарску годину, који ће износити 1.723.041,993 динара.

На почетку седнице, којој је присуствовало 45 одборника, дневни ред је допуњен па су укупно разматране 22 тачке.

Буџетом за 2023. за основно и средње образовање планирано је око 10 одсто више у односу на претходну годину, 183 милиона је издвојено за путну инфраструктуру и инвестиције, буџет пољопривреде је повећан четири пута, а општина ће и даље издвајати за социјална давања, самозапошљавање.

У наредној години планиране су капиталне инвестиције које реализује држава, почетак изградње Здравственог центра, пројекат „Чиста Србија“, изградња обилазнице и проширење Индустријске зоне Губераш.

Одборници су донели и одлуке о установљавању јавних признања и почасних звања, кадровском плану за Општинску управу, програму уређивања грађевинског земљишта, изградње и одржавања комуналне инфраструктуре за 2023. годину, програмима пословања, коришћења субвенција и финансијским плановима јавних предузећа и установа чији је оснивач Општина.

Занимљиво је да су одборници једногласно усвојили извештај Анкетног одбора, који је образложио председник Одбора, одборник Дејан Миливојевић, у коме је наведено да је у раду ”ЈКП ”Паланка 2020.”, у претходном периоду било финансијских малверзација и да су, поред осталог, продавана гробна места на стазама, чији број ће тек бити утврђен. Анкетни одбор је овакав извештај донео после разговора са бившим директором Ненадом Јанчићем и неколико запослених лица.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *