ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Политика

Општински одбор Треће Србије у Смедеревској Паланци започео предизборне активности: НОСЕ НОВИ И ДРУГАЧИЈИ ДУХ

IMG_1867-Трудићемо се да Смедеревска Паланка поново буде препознатљива по индустријској и пољопривредној производњи – заложио се лидер ове странке Мирослав Паровић

 

Општински одбор Треће Србије у Смедеревској Паланци, сазивањем конференције за медије, започео је предизборне активности. Ово је практично  била и лепа прилика за његову промоцију у средини у којој ће надаље политички деловати. Члан Повереништва Никола Вучен је на самом почетку изразио искрену радост што овом догађају са својим најближим сарадницима присуствује и председник Треће Србије Мирослав Паровић.

Вучен се укратко осврнуо и на недавно искључење из Социјалистичке партије Србије неколицине њених чланова који су, како је нагласио, покушали да укажу „на малверзације и вишегодишње лоше стање у општини“ челника и партија које су на власти.

IMG_1873-Нама није место међу таквима – подвукао је Вучен.- Показали смо храброст и одлучност да се одвојимо од тог друштва, како бисмо убудуће деловали под заставом Треће Србије. У овој странци биће места искључиво за младе, образоване, поштене и часне људе. Ослонићемо се на оне који су спремни да заиста учине нешто за овај град и његове житеље. Трећа Србија управо нуди оно што овој средини треба – нов и одговоран приступ људима и њиховим потребама. Надам се да ће грађани у нама препознати, пре свега, снагу наше младости, али и наш оптимизам у погледу остваривања програмских задатака и циљева.

Члан Повереништва Бранко Ступић, подсетивши да је Смедеревска Паланка некада била моћан индустријски град на челу с лидером српске и југословенске машиноградње „Гошом“, упутио је позив младим и перспективним људима и свим поштеним грађанима да се прикључе Трећој Србији, странци „у којој се млади питају и где њихова реч вреди“, да се заједничким снагама, како се изразио, „стане на пут политичким крпељима“, како би Србија и Смедеревска Паланка постали боље место за живот поштеног човека.

Потом се медијима и грађанима обратио Слободан Маторкић, члан Повереништва Треће Србије, истакавши да је то странка младих.

-Ја нећу сада нападати општинску власт, јер ће за то бити прилике, али хоћу да цитирам нашег писца Бранка Ћопића, који је шездесетих година минулог века одговарајући на новинарско питање зашто је против актуелне власти, казао: „Ја нисам против  власти, али сам против грешака које та власт чини“. Зато ћемо се и ми у будућности понашати у духу Ћопићевог одговора, а искрено се надам да ћемо једног дана бити власт.

IMG_1869Изражавајући задовољство што му се пружила прилика да се на овај начин обрати јавности, председник Треће Србије је предочио да управо овим чином започињу предизборну активност.

-Одлучили смо да у тај посао кренемо управо из Смедеревске Паланке, јер је овај град очигледан пример кроз шта је све Србија прошла у последњих петнаестак година – казао је Паровић.- Смедеревска Паланка је раније била препознатљива по „Гоши“, индустријском гиганту који је запошљавао велики број људи. Оно што су они производили налазило је купце широм света… Ако ме питате шта ће бити програм наше странке у будућности, одговорићу сасвим конкретно – залагаћемо се да Смедеревска Паланка поново буде позната по индустријској производњи и пољопривреди. То није флоскула, нити политичка и маркетиншка реченица, већ суштина политике коју ћемо водити. Залагаћемо се да на власт у локалним самоуправама дођу људи са именом, презименом и знањем. Иза мене стоје такви људи као што је човек који има Задругу, а шта ћете боље од тога у аграрном крају, па  младић који успешно води „Бео-лаб“ и др. Србија треба да буде држава, а општина мерило вредности у којој рад, поштење и знање треба да имају доминирајућу улогу. Даћемо све од себе да прави људи са неупрљаним биографијама  дођу на одговорна места. Ми смо нова снага Србије,нова политичка организација,  ми доносимо нови и другачији дух.

 

Драгољуб Јанојлић

 

One thought on “Општински одбор Треће Србије у Смедеревској Паланци започео предизборне активности: НОСЕ НОВИ И ДРУГАЧИЈИ ДУХ

  • Da li je ikad do sad politicka scena bila usitnjenija?

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *