ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

ДруштвоПолитика

Паланачке демократе позивају грађане на Велики митинг против власти: 25. АПРИЛ, 16 ЧАСОВА, ТРГ РЕПУБЛИКЕ БЕОГРАД

IMG_1599У просторијама Демократске странке у Смедеревској Паланци одржана је конференција за медије на којој је најављен велики митинг против актуелне власти, који ће се 25. априла одржати у Београду.

-Претпостављам да већ знате да је Демократска странка, као једина организована алтернатива актуелној власти, одлучила да организује митинг 25. априла у Београду, и буде центар окупљања свих оних друштвених снага које деле наше мишљење. Огроман број људи је незадовољан, али нема могућност и начин да искаже своје незадовољство. Овај митинг пружа могућност свима који су незадовољни да својим присуством пошаљу ту поруку – рекла Јована Радовановић, функционер ОО ДС.

Она је истакла и да је сада прави тренутак, јер је прошло више него довољно времена да се јасно могу видети напредњачка неспособност, неиспуњавање обећања, бесмислена реторика, цензура медија, катастрофална кадровска решења, а да, са друге стране, не буде касно, јер је Вучић већ задужио државу више него сви заједно, од Тита до Тадића.

-Смањене су плате и пензије, а укупна уштеда од тих смањења је мања него прошлогодишњи губитак Народне банке. Да не говоримо о измишљеним инвестицијама, бесмисленим пројектима, који веома много коштају нашу земљу, о бахатом и IMG_1562разбојничком застрашивању неистомишљеника којим се нарушавају људске слободе и права до крајњих граница. Лажне дипломе и докторати функционера Српске напредне странке ниподаштавају углед и улогу образовног система. Дакле, наша је држава у потпуном хаосу и расулу, а они још увек користе неке методе манипулације, како би покушали да заварају народ и прикажу да ми у ствари живимо веома добро. Ово окупљање је важно, јер укључује све политичке странке, невладине организације, наравно и појединце, јер само заједно можемо да се боримо против оних који не бирају средства у својим намерама, како би урушили систем и институције. Људи масовно одлазе одавде, беже од све тежег живота у Србији, и зато је веома важно да угушимо тај наметнути страх који влада међу људима, да покажемо да нас има много и да смо истрајни у намери да се боримо за бољу будућност, не само сопствену, него и оних генерација које долазе. Дакле, 25. април, 16 часова, Трг републике, Београд – а за суграђане заинтересоване за одлазак на овај митинг скуп је код фонтане, у 14 часова – рекла је Јована Радовановић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *