Peta sednica Skupštine opštine: HRABRE (ALI I NEOPHODNE) ODLUKE AKTUELNE VLADAJUĆE VEĆINE

Peta sednica Skupštine opštine Smederevska Palanka ostaće upamćena po hrabrim, ali i neophodnim, odlukama aktuelne vladajuće koalicije okupljene oko Srpske napredne stranke, kojima su ugašeni Centar za razvoj sporta i Opštinska turistička organizacija, a pokrenut je postupak likvidacije JKP „Pijace, zelenilo i čistoća“.

-Ti potezi su bili neminovni u cilju ekonimičnosti i daljeg funkcionisanja lokalne samouprave. Radnicima da će sve zaostale plate i dugovanja biti isplaćeni u najkraćem mogućem roku – rekao je, između ostalog, obrazlažući ove odluke, predsednik Opštine Nikola Vučen.
Na ovoj sednici, koja je trajala oko dva sata, usvojeno je svih 39 tačaka dnevnog reda.

Odbornici su usvojili odluku o promeni Statuta Opštine, kao i o izvršenju budžeta za prvih šest meseci ove godine. Izvršenje iznosi 83,4% u odnosu na šestomesečni plan, a 41,7% u odnosu na godišnji budžet.

Usvojene su izmene i dopune odluke o određivanju prostora za parkiranje vozila i ulica u kojima je zabranjen saobraćaj, a data je saglasnost na godišnji program sredstava za poljoprivedu i operativni plan za odbranu od poplava voda drugog reda.

Usvojen je izveštaj likvidacionog upravnika u GFK „Jasenica 1911, a imenovani su školski odbori u obrazovnim ustanovama, kao i kadrovska rešenja u nadzornim i upravnim odborima, kao i u komisijama, koji su pod ingerencijom lokalne samoupave.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.