ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Политика

Пета седница Скупштине општине: ХРАБРЕ (АЛИ И НЕОПХОДНЕ) ОДЛУКЕ АКТУЕЛНЕ ВЛАДАЈУЋЕ ВЕЋИНЕ

Пета седница Скупштине општине Смедеревска Паланка остаће упамћена по храбрим, али и неопходним, одлукама актуелне владајуће коалиције окупљене око Српске напредне странке, којима су угашени Центар за развој спорта и Општинска туристичка организација, а покренут је поступак ликвидације ЈКП „Пијаце, зеленило и чистоћа“.

-Ти потези су били неминовни у циљу еконимичности и даљег функционисања локалне самоуправе. Радницима да ће све заостале плате и дуговања бити исплаћени у најкраћем могућем року – рекао је, између осталог, образлажући ове одлуке, председник Општине Никола Вучен.
На овој седници, која је трајала око два сата, усвојено је свих 39 тачака дневног реда.

Одборници су усвојили одлуку о промени Статута Општине, као и о извршењу буџета за првих шест месеци ове године. Извршење износи 83,4% у односу на шестомесечни план, а 41,7% у односу на годишњи буџет.

Усвојене су измене и допуне одлуке о одређивању простора за паркирање возила и улица у којима је забрањен саобраћај, а дата је сагласност на годишњи програм средстава за пољоприведу и оперативни план за одбрану од поплава вода другог реда.

Усвојен је извештај ликвидационог управника у ГФК „Јасеница 1911, а именовани су школски одбори у образовним установама, као и кадровска решења у надзорним и управним одборима, као и у комисијама, који су под ингеренцијом локалне самоупаве.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *