ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

ДруштвоПолитика

Политички „земљотрес“ у Смедеревској Паланци: ЛОКАЛНИ ФУНКЦИОНЕРИ СНС ПРЕЛАЗЕ У ДС

uvs150429-001У просторијама Општинског одбора Демократске странке данас је одржана конференција за медије. Повод је био учлањење у Демократску странку сада већ бившег председника Месног одбора Српске напредне странке у Церовцу, Бојана Маринковића.

Новинарима се најпре, у име Демократа, обратила Јована Радовановић:

– Ово је још један од показатеља да Српској напредној странци нису важни одговорни и вредни људи, који имају сопствени став и мишљење, него само они који слепо слушају наредбе вође.  Колико сам ја упућена, Бојан и његови сарадници били су међу најактивнијим члановима, који су искрено веровали у добре намере људи са којима су радили, или за које су радили.  Ипак, за њих никада није било довољно поштовања и простора у напредњачким редовима, тако да је неминовно дошло до тренутка када су откривена права, лицемерна лица и лоше, интересне намере. Нема сумње да свако ко има другачије виђење, ко мисли о добробити народа, супротно  интересима надређених – аутоматски није подобан члан СНС-а. Насупрот томе, Демократска странка итекако поштује различитост мишљења, јер се једино тако долази до правих решења и неких нових идеја, – изјавила је Јована Радовановић, функционер Општинског одбора ДС у Смедеревској Паланци.

Након потписивања приступнице, новинарима се обратио Бојан  Маринковић, који је најпре обзнанио  разочарење  бившим партијским колегама, и потом указао на разлоге због којих је прешао у  Демократску странку.

– После моје одлуке да пређем у ДС, вероватно ће много њих прећи. Ја сам, још од оснивања СНС-а, много дао за ту странку. Онда су се појавили неки људи којима смо ми, оснивачи, сметали, који су ту само из користи. Мислим да сам много радио у СНС-у и да су многи људи гласали због мене. Прешао сам у ДС из разлога да се борим против руководства СНС-а, јер би највеће зло задесило нашу општину, када би на чело Смедеревске Паланке дошло садашње руководство СНС-а – изјавио је између осталог  Бојан Маринковић, а на питање новинара због чега је одлучио да се учлани у Демократску странку одговорио je:

– Зато што је то организована странка. Желим да пружим подршку, како на власт у Паланци не би дошли ови који сада воде СНС у нашем граду. Они би уништили Паланку. Јуче сам се ишчланио из Српске напредне странке, зато што у тој странци више нема вредновања рада, него се сада вреднује ко је добар са Нектаријевићем, који је постао председник Oпштинског одбора.

Бојан Маринковић је надаље говорио о стању у паланачком СНС, истакавши да је Дејан Нектаријевић на превару дошао до челне позиције у Oпштинском одбору Напредњака.

Маринковић је такође констатовао да је Нектаријевић постао посланик захваљујући превари СНС-а, због које су бирачи масовоно гласали за ову партију на парламентарним изборима.

5 thoughts on “Политички „земљотрес“ у Смедеревској Паланци: ЛОКАЛНИ ФУНКЦИОНЕРИ СНС ПРЕЛАЗЕ У ДС

 • Leleee

  Ako uz ovo pojačanje ds-a Palanka ne procveta, nikad neće..

  Reply
 • Jacobs

  Dotični Bojan nije održao sastanak svog mesnog odbora DVE GODINE! Toliko o tome da je bio među „najaktivnijim“ članovima…

  Reply
 • greening

  DS nema dovoljno svog đubreta, pa prima i tuđe otpatke. Cvetanje zagarantovano!

  Reply
 • Šljamovi treba da se počiste, oni su izbačeni, takvi ljudi su zlo za stranku

  Reply
 • Tanja

  Kakav prostiš od čoveka, ovo vređa moju inteligenciju. Taman se uklapa sa žutaćima.

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *