ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Политика

Председник Општине Никола Вучен: УЗ ПОМОЋ ПРЕДСЕДНИКА АЛЕКСАНДРА ВУЧИЋА И ВЛАДЕ СРБИЈЕ ДУГ ОПШТИНЕ ЈЕ ПРЕПОЛОВЉЕН, ПОЧИЊЕМО РЕАЛИЗАЦИЈУ КАПИТАЛНИХ ПРОЈЕКАТА У ОБЛАСТИ ИНФРАСТРУКТУРЕ

Гостујући на ТВ „Јасеница“ председник Општине Смедеревска Паланка, Никола Вучен, између осталог рекао је да је недавна посета председника Србије Александра Вучића, у оквиру кампање „Будућност Србије“, једна од најважнијих у последњем периоду ако не и најзначајнија. Према његовим речима, резултати те посете ће бити видљиви, посебно када је реч о рехабилитацији путне инфраструктуре, али и смањењу дуга Општине Смедеревска Паланка.

-Држава је до сада интервенисала са 1,3 милијарде динара, које се нажалост још увек не виде јер су питању средства која су служила за враћање дугова – истакао је Вучен. – Ми смо наследили око 3,3 милијарде дуга и уз помоћ председника Александра Вучића и Владе Србије, дуг је преполовљен, али желим да кажем нашим суграђанима да настављамо даље ка потпуној деблокади и проналажењу најбољег могућег решења за дуг према Електропривреди Србије који износи око милијарду и сто милиона динара. Надамо се репрограму о коме ће одлучивати Влада Србије и уколико се то реши у кратком временском периоду ћемо одблокирати око 80 одсто јавних предузећа и установа, школа и месних заједница које највише дугују за електричну енергију.

Председник Општине најавио је и реализацију капиталних пројеката у области путне инфраструктуре, која је договорена приликом недавне посете потпредседнице Владе и министарке грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зоране Михајловић.

-То су пројекти који ће бити започети у току ове године – рекао је Вучен. – Договорена је изградња унутрашње обилазнице око Смедеревске Паланке, која почиње од одвајања путева за Младеновац и Селевац и завршава се на Колонији код „НИС“ пумпе. Циљ изградње ове обилазнице је решавање проблема гужви које се стварају у Главашевој улици код Бувље пијаце, викендима, а посебно за време одржавања Сајма пољопривредних машина и алата сваког 15. у месецу и за време „Крстовданског вашара“. Договорена је и изградња главног фекалног колектора у улици Мајора Гавриловића, којим би се решио проблем фекалне канализације за насеља Чубура и Колонија. Добијена су и средства за фекални колектор у улици Вука Караџића и Јевтићевој, око ОШ ХИМ. Планирана је изградња нове приступне саобраћајнице Градском гробљу „Каменац“ са прикључком на улицу Црвене армије. Реализација најављених пројеката почиње рехабилитацијом регионалног пута Велика Плана-Смедеревска Паланка, као и пута Смедеревска Паланка-Топола, а у наредним данима очекује се долазак надлежних из Путева Србије који ће обићи деоницу Косовац-Почевица у Кусатку, где је планирана ревитализација у дужини од 10,5 км.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *