Predsednik Opštine Nikola Vučen: UZ POMOĆ PREDSEDNIKA ALEKSANDRA VUČIĆA I VLADE SRBIJE DUG OPŠTINE JE PREPOLOVLJEN, POČINJEMO REALIZACIJU KAPITALNIH PROJEKATA U OBLASTI INFRASTRUKTURE

Gostujući na TV „Jasenica“ predsednik Opštine Smederevska Palanka, Nikola Vučen, između ostalog rekao je da je nedavna poseta predsednika Srbije Aleksandra Vučića, u okviru kampanje „Budućnost Srbije“, jedna od najvažnijih u poslednjem periodu ako ne i najznačajnija. Prema njegovim rečima, rezultati te posete će biti vidljivi, posebno kada je reč o rehabilitaciji putne infrastrukture, ali i smanjenju duga Opštine Smederevska Palanka.

-Država je do sada intervenisala sa 1,3 milijarde dinara, koje se nažalost još uvek ne vide jer su pitanju sredstva koja su služila za vraćanje dugova – istakao je Vučen. – Mi smo nasledili oko 3,3 milijarde duga i uz pomoć predsednika Aleksandra Vučića i Vlade Srbije, dug je prepolovljen, ali želim da kažem našim sugrađanima da nastavljamo dalje ka potpunoj deblokadi i pronalaženju najboljeg mogućeg rešenja za dug prema Elektroprivredi Srbije koji iznosi oko milijardu i sto miliona dinara. Nadamo se reprogramu o kome će odlučivati Vlada Srbije i ukoliko se to reši u kratkom vremenskom periodu ćemo odblokirati oko 80 odsto javnih preduzeća i ustanova, škola i mesnih zajednica koje najviše duguju za električnu energiju.

Predsednik Opštine najavio je i realizaciju kapitalnih projekata u oblasti putne infrastrukture, koja je dogovorena prilikom nedavne posete potpredsednice Vlade i ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorane Mihajlović.

-To su projekti koji će biti započeti u toku ove godine – rekao je Vučen. – Dogovorena je izgradnja unutrašnje obilaznice oko Smederevske Palanke, koja počinje od odvajanja puteva za Mladenovac i Selevac i završava se na Koloniji kod „NIS“ pumpe. Cilj izgradnje ove obilaznice je rešavanje problema gužvi koje se stvaraju u Glavaševoj ulici kod Buvlje pijace, vikendima, a posebno za vreme održavanja Sajma poljoprivrednih mašina i alata svakog 15. u mesecu i za vreme „Krstovdanskog vašara“. Dogovorena je i izgradnja glavnog fekalnog kolektora u ulici Majora Gavrilovića, kojim bi se rešio problem fekalne kanalizacije za naselja Čubura i Kolonija. Dobijena su i sredstva za fekalni kolektor u ulici Vuka Karadžića i Jevtićevoj, oko OŠ HIM. Planirana je izgradnja nove pristupne saobraćajnice Gradskom groblju „Kamenac“ sa priključkom na ulicu Crvene armije. Realizacija najavljenih projekata počinje rehabilitacijom regionalnog puta Velika Plana-Smederevska Palanka, kao i puta Smederevska Palanka-Topola, a u narednim danima očekuje se dolazak nadležnih iz Puteva Srbije koji će obići deonicu Kosovac-Počevica u Kusatku, gde je planirana revitalizacija u dužini od 10,5 km.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.