Protest u Smederevskoj Palanci zbog policijskog privođenja i torture nad članovima Demokratske stranke: NEĆE DOZVOLITI POVRATAK U DEVEDESETE

DSC05454Posle jučerašnjeg privođenja aktivista Demokratske stranke u Smederevskoj Palanci, zbog toga što su odlepljivali plakate Srpske napredne stranke, danas je grupa od više stotina ljudi, članova Demokratske stranke, direktora javnih preduzeća i ustanova, uglednih pravnika i lekara, predvođena predsednikom Opštine i kandidatom za narodnog poslanika na listi DS-a, Radoslavom Milojičićem Kenom, otišla u zgradu policije. Svi su došli da prijave da su i oni učestvovali u odlepljivanju plakata SNS-a,  kako bi policija i njih mogla da privede.

-Razlog za naše okupljanje je taj što se poslednja dva dana vrši tortura nad članovima Demokratske stranke i to nad klincima koji imaju 19-20 godina – rekao je, ispred zgrade policije Radoslav Milojičić Kena. – Aktivisti Demokratske stranke se privode, od strane režima, od strane policije, zato što lepe naše plakate ili odlepljuju plakate Srpske napredne stranke. Demokratska stranka je 2012. godine imala i premijera, većinu ministara i predsednika države, pa te stvari nismo radili. Mi se nećemo složiti sa tim da se vratimo u devedesete. Nećemo dozvoliti da iko maltretira članove Demokratske stranke. Došli smo da se prijavimo, da smo svi odlepljivali plakate, da vidimo da li će zbog toga da nas streljaju. Režimskoj policiji, režimskom pravosuđu, koje služi Aleksandru Vučiću, ne smeta što su im plate smanjene za skoro 20 odsto uvođenjem solidarnog poreza, ne smeta im što im je plata manja za još šest procenata u odnosu na januar prošle godine, ne smeta im što je amnestirano tri i po hiljade najokorelijih kriminalaca, pa građani Novog Sada, Niša i Beograda ne smeju da posle pet popodne slobodno prošetaju svojim ulicama… Smetaju im plakati. Nećemo pristati na to, borimo se za demokratiju 24 godine. Nikada na ovo nećemo pristati. Upozorio bih i tužilaštvo i policiju da budu neutralni, da ne oblače dres Srpske napredne stranke. To su radili dvehiljadite i devedesetih godina, pa smo videli da su najvišu cenu toga platili građani. Ja sam skidao njihove plakate, svi smo skidali njihove plakate, kao što su i oni skidali naše plakate, samo što mi nećemo njih da optužujemo zbog toga. To je prosto jedno nadmetanje, političko, i nigde u zakonu ne piše da je to zabranjeno. Oni grubo krše izborni proces, čak je juče jedan pripadnik Demokratske stranke maltretiran u policiji, a danas su još dvojicu pozvali na saslušanje. Mi se sa tim nećemo miriti. Hoćemo da se vratimo demokratskim korenima, svim onim stvarima kojima nas je naučio Dragoljub Mićunović, a zaveštanje nam ostavio Zoran Đinđić. Ne plašimo se nikoga.

DSC05462Delegacija koju je predvodio Radoslav Milojičić Kena potom je primljena kod  komandira policije Saše Obradovića. Posle polusatnog razgovora u kancelariji komandira Milojičić se ponovo obratio prisutnima ispred zgrade.

-Nećemo biti privedeni. Policajci koji su naši Palančani moraju da rade po nalogu tužilaštva. Gospođu Slavicu Ivković iz Velike Plane molim da nas sve privede. Ona je dala nalog da se ljudi koji su odlepljivali ili lepili plakate privedu. Ja obaveštavam gospođu Slavicu Ivković da Demokratska stranka neće dozvoliti vraćanje u devedesete, odnosno vraćanje u kameno doba. Nećemo dozvoliti policiji i tužilaštvu da podlegnu pritisku, kao što su podlegli devedesetih godina ili dvehiljadite godine. Moramo imati demokratsku Srbiju. Ovakve se stvari nisu dešavale dok je Demokratska stranka vodila Vladu Srbije i imala predsednika Republike. Mi nismo koristili istražne organe i tužilaštvo u dnevnopolitičke svrhe, a to što ova sadašnja korumpirana, najgora vlast u sprezi sa Aleksandrom Vučićem radi to je njima na čast. Samo da znaju da dok je Demokratske stranke i Demokrata, nećemo im dozvoliti da unište Srbiju.

DSC05463 (1)DSC05453

 

 

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.