Saopštenje Povereništa OO SNS Smederevska Palanka

default-imageU vezi sa nedavno održanom 31. sednicom SO Smederevska Palanka, zakazanom za 12. februar tekuće godine, izjavama opštinskih funkcionera i napisima na internetu i na društvenim mrežama, Informativna služba Povereništa OO SNS Smederevska Palanka izdaje sledeće

SAOPŠTENJE

Predsednik SO Smederevska Palanka, Slavoljub Đurić, zakazao je sednicu SO, i predložio pet tačaka dnevnog reda. Prva tačka bila je „razmatranje zahteva Državne Revizorske institucije“. Uz poziv za sednicu, odbornicima nije dostavljen kompletan materijal u vezi sa ovom tačkom dnevnog reda.

Na zahtev odbornika Srpske napredne stranke, traženo je da se odbornici o toj tački ne izjašnjavaju. Razlog za to je bilo nepodnošenje materijala, kojim bi svi odbornici imali jasniji uvid u razloge za razmatranje zahteva, a u vezi sa pozivom DRI. Takođe, predloženo je da se što pre zakaže druga sednica, na kojoj bi se, uz blagovremeno dostavljanje adekvatnog materijala na uvid odbornicima, glasalo o toj tački dnevnog reda.

Umesto da se prvo predlog odbornika SNS stavi na glasanje, Đurić je, kršeći Poslovnik o radu SO Smederevska Palanka, pozvao odbornike na izjašnjavanje, i time doveo u zabludu i javnost i odbornike. Izmanipulisavši radom SO, Đurić je naveo odbornike Srpske napredne stranke da veruju da se glasa o predlogu odbornika SNS-a.

Brže-bolje, na zvaničnom sajtu opštine Smederevska Palanka, objavljen je tekst sa podacima uvredljivim po članove odboriničke grupe Srpske napredne stranke, po sve članove Srpske napredne stranke, ali uvredljivim i po palanačku javnost, u kojem se navodi: „U dopisu DRI stajao je i „predlog“ odnosno poziv da SO, kao jedini za to nadležni organ (u roku od 15 dana), pokrene mere za razrešenje aktuelnog predsednika opštine. To je podrazumevalo da se odbornici najpre izjasne o tome da li ovaj „poziv“ prihvataju, i da se, tek u slučaju pozitivnog izjašnjavanja, pristupi pomenutoj zakonskoj proceduri. Međutim, niko od odbornika nije podržao pomenuti predlog, što znači da su svi odbornici, praktično, ovim činom izrazili podršku aktuelnom predsedniku opštine, Radoslavu Milojičiću Keni.“

Nedvosmisleno se nameće zaključak da je sve ovo bio još jedan u nizu sramnih pokušaja opštinskih vlasti da zbune i prevare javnost i izvitopere istinu.

 

Informativna služba

Povereništva OO SNS Smederevska Palanka

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.