ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Политика

Саопштење Повереништа ОО СНС Смедеревска Паланка

default-imageУ вези са недавно одржаном 31. седницом СО Смедеревска Паланка, заказаном за 12. фебруар текуће године, изјавама општинских функционера и написима на интернету и на друштвеним мрежама, Информативна служба Повереништа ОО СНС Смедеревска Паланка издаје следеће

САОПШТЕЊЕ

Председник СО Смедеревска Паланка, Славољуб Ђурић, заказао је седницу СО, и предложио пет тачака дневног реда. Прва тачка била је „разматрање захтева Државне Ревизорске институције“. Уз позив за седницу, одборницима није достављен комплетан материјал у вези са овом тачком дневног реда.

На захтев одборника Српске напредне странке, тражено је да се одборници о тој тачки не изјашњавају. Разлог за то је било неподношење материјала, којим би сви одборници имали јаснији увид у разлоге за разматрање захтева, а у вези са позивом ДРИ. Такође, предложено је да се што пре закаже друга седница, на којој би се, уз благовремено достављање адекватног материјала на увид одборницима, гласало о тој тачки дневног реда.

Уместо да се прво предлог одборника СНС стави на гласање, Ђурић је, кршећи Пословник о раду СО Смедеревска Паланка, позвао одборнике на изјашњавање, и тиме довео у заблуду и јавност и одборнике. Изманипулисавши радом СО, Ђурић је навео одборнике Српске напредне странке да верују да се гласа о предлогу одборника СНС-а.

Брже-боље, на званичном сајту општине Смедеревска Паланка, објављен је текст са подацима увредљивим по чланове одбориничке групе Српске напредне странке, по све чланове Српске напредне странке, али увредљивим и по паланачку јавност, у којем се наводи: „У допису ДРИ стајао је и „предлог“ односно позив да СО, као једини за то надлежни орган (у року од 15 дана), покрене мере за разрешење актуелног председника општине. То је подразумевало да се одборници најпре изјасне о томе да ли овај „позив“ прихватају, и да се, тек у случају позитивног изјашњавања, приступи поменутој законској процедури. Међутим, нико од одборника није подржао поменути предлог, што значи да су сви одборници, практично, овим чином изразили подршку актуелном председнику општине, Радославу Милојичићу Кени.“

Недвосмислено се намеће закључак да је све ово био још један у низу срамних покушаја општинских власти да збуне и преваре јавност и извитопере истину.

 

Информативна служба

Повереништва ОО СНС Смедеревска Паланка

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *