ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Политика

Саопштење шефа одборничке групе Српске напредне странке у СО Смедеревска Паланка

default-imageПошто уз Дневни ред Седнице СО Смедеревска Паланка, заказане за 12. фебруар 2015. године није било никаквог писаног материјала у вези са првом тачком Дневног реда (није био достављен текст захтева ДРИ), и само је кратко гласила: „Захтев ДРИ“; одборници нису знали о чему је реч. Одборничка група Српске напредне странке Смедеревска Паланка је тражила да се поменута тачка скине са Дневног реда и припреми се за наредну седницу СО, као и да се иста у што краћем року закаже. За седницу која је требало да буде заказана, било је неопходно припремити и доставити сав писани материјал, као и поменути захтев ДРИ, како би се одборници упознали са материјом и, на основу достављеног материјала, донели исправну одлуку.

Председник СО С. Паланка, г. Ђурић, кршећи Пословник о раду Скупштине, није ставио на гласање предлог одборника СНС-е, већ је, уносећи забуну међу одборницима, ставио на гласање поменуту тачку Дневног реда. На тај начин, одборници СНС-е се нису изјашњавали о њој, већ о предлогу одборничке групе. Тендециозном манипулацијом г. Ђурића, и злоупотребом функције председавајућег Скупштином, испоставило се да одборници СНС гласају обратно властитом предлогу. Становници наше општине то морају да знају!

Затим, за недавно одржану, 32. Седницу СО, уз достављени писани материјал и извештај ДРИ о финансијском пословању Општине Смедеревска Паланка само за 2012. годину, као и јасног захтева ДРИ за предузимање законских мера због тешког кршења обавеза доброг пословања од стране одговорног лица, председника општине Радослава Милојичића, лако је констатовати и открити мноштво прекршаја почињених од стране одговорног лица, Милојичића, у смислу бахатог и недомаћинског односа према трошењу буџетских средстава пореских обвезника.

У многим наводима извештаја ДРИ, констатоване су бројне прекршајне и кривичне одговорности.

Према захтеву ДРИ за покретање мера од стране СО, које подразумевају или покретање поступка за смену председника општине, или достављање образложења зашто мере нису предузете, а узимајући у обзир све релевантне чињенице, сматрамо оправданим захтев ДРИ.

Скрећем пажњу да у овом случају нема личних анимозитета, нити страначког надмудривања, већ је реч о тежњи да се на најбољи могући начин заустави расипање новца пореских обвезника од стране актуелног председника општине и његових блиских сарадника, као и даље пропадање општине и свих јавних предузећа и установа.

С тога, у потпуности подржавамо захтев ДРИ. Такође, апелујемо на свест и савест осталих одборника других одборничких група, да се ограде од бахатог понашања руководства општине, и подрже захтев ДРИ, како бисмо, заједничким снагама, зауставили даље урушавање, које ће евидентно резултирати потпуним урушавањем наше Општине. Наши суграђани то очекују од нас.

 

Шеф одборничке групе СНС Радослав Симић

У Смед. Паланци 14. март 2015.г.

 

(прим.ур.: саопштење је пренето у оригиналу без редактуре)                                                                                         

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *