ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

ДруштвоПолитика

Саопштење за јавност Општинског одбора ПУПС-а

PUPSПУПС у Смедеревској Паланци је током прошле године спровео унутарпартијске изборе, врло посећене у свим Месним заједницама, до изборне Скупштине на нивоу наше Општине, која је одржана у, скоро пуној, Великој сали Скупштине општине. Била је и медијски врло пропраћена што је паланачка јавност видела. Након Скупштине одржали смо и конститутивну седницу Општинског одбора, на којој смо формирали сва потребна тела и комисије и договорили задатке за прво тромесечје ове године.

Издали смо инструкције нашим Месним одборима да изврше ажурирање спискова наших чланова, што радимо након дужег времена, и са задовољством констатујемо да је 98 одсто потврдило своје чланство у ПУПС-у. Са посебним задовољством констатујемо да нам је у прошлој години приступило скоро 50 процената више нових чланова него претходних година.

Дакле, постојимо, врло смо активни и много јачи него прошле године. Организујемо се како да у наредном периоду успешније бранимо интересе пензионера и свих социјално угрожених грађана.

Било је и покушаја опструкције и телефонских позива пензионерима од стране неких бивших колега. Нама је драго да пензионери брину за своју Партију, но, нека не брину јер немају разлога.

Што се тиче телефонских позива од стране, како су говорили „ПУПС-овог Удружења пензионера“, нашој јавности је познато да је претходно уже руководство паланачког ПУПС-а, искористивши свој положај, формирало у просторијама ПУПС-а удружење, али не ПУПС-ово, већ групе грађана. Оно је на индиректан начин злоупотребило и име Партије заменивши само прву реч, Партија у Удружење. Партија уједињених пензионера – Удружење уједињених пензионера, што уноси забуну.

Проистиче да је била очигледна намера да се искористи име и углед Партије.

Разумемо њихову жељу да се са нама идентификују, да стварају утисак да су они наши, јер се обично идентификује са бољим. Тиме нам они у ствари одају признање.

Дакле, они су наши колико и сва друга Удружења пензионера и ништа више. Ми смо отворени за сарадњу и сарађујемо са свим пензионерским организацијама, то је уосталом наш програм, али се не поистовећујемо, ми се у политичком раду и деловању на њих ослањамо, са њима се не такмичимо, наши начини деловања су потпуно различити, такмичимо се са осталим политичким странкама и партијама у нашој средини.

Како нам је 8. март ево већ ту, користимо прилику да свим припадницама лепшег пола честитамо њихов празник, али и да нагласимо да је ово празник њихове борбе за права жена, и мајки, у чему имају нашу безрезервну подршку, па их позивам да нас ојачају и придруже нам се у тој борби, јер се данас, нажалост, како лошим тако и неспровођењем постојећих законских решења, женама ускраћује право на рад, на рађање, на осмочасовно радно време, принуђене су да кулуче радећи без пријаве и без плаћања доприноса.

И да напоменемо, поштујући жеље наших дама, одлучили смо да у наредном периоду организујемо пар атрактивних излета:

-18. априла: Темишвар

-16. маја: Ноћ музеја у Београду

-29.-30. маја: Манастири Острог и Тврдош, а успут Требиње и Сутјеска.

Излети су увек уз посредовање туристичке агенције, тако да су доступни свим грађанима.

 

Председник Општинског одбора ПУПС-а

Живан Миловић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *