Saopštenje za javnost Opštinskog odbora PUPS-a

PUPSPUPS u Smederevskoj Palanci je tokom prošle godine sproveo unutarpartijske izbore, vrlo posećene u svim Mesnim zajednicama, do izborne Skupštine na nivou naše Opštine, koja je održana u, skoro punoj, Velikoj sali Skupštine opštine. Bila je i medijski vrlo propraćena što je palanačka javnost videla. Nakon Skupštine održali smo i konstitutivnu sednicu Opštinskog odbora, na kojoj smo formirali sva potrebna tela i komisije i dogovorili zadatke za prvo tromesečje ove godine.

Izdali smo instrukcije našim Mesnim odborima da izvrše ažuriranje spiskova naših članova, što radimo nakon dužeg vremena, i sa zadovoljstvom konstatujemo da je 98 odsto potvrdilo svoje članstvo u PUPS-u. Sa posebnim zadovoljstvom konstatujemo da nam je u prošloj godini pristupilo skoro 50 procenata više novih članova nego prethodnih godina.

Dakle, postojimo, vrlo smo aktivni i mnogo jači nego prošle godine. Organizujemo se kako da u narednom periodu uspešnije branimo interese penzionera i svih socijalno ugroženih građana.

Bilo je i pokušaja opstrukcije i telefonskih poziva penzionerima od strane nekih bivših kolega. Nama je drago da penzioneri brinu za svoju Partiju, no, neka ne brinu jer nemaju razloga.

Što se tiče telefonskih poziva od strane, kako su govorili „PUPS-ovog Udruženja penzionera“, našoj javnosti je poznato da je prethodno uže rukovodstvo palanačkog PUPS-a, iskoristivši svoj položaj, formiralo u prostorijama PUPS-a udruženje, ali ne PUPS-ovo, već grupe građana. Ono je na indirektan način zloupotrebilo i ime Partije zamenivši samo prvu reč, Partija u Udruženje. Partija ujedinjenih penzionera – Udruženje ujedinjenih penzionera, što unosi zabunu.

Proističe da je bila očigledna namera da se iskoristi ime i ugled Partije.

Razumemo njihovu želju da se sa nama identifikuju, da stvaraju utisak da su oni naši, jer se obično identifikuje sa boljim. Time nam oni u stvari odaju priznanje.

Dakle, oni su naši koliko i sva druga Udruženja penzionera i ništa više. Mi smo otvoreni za saradnju i sarađujemo sa svim penzionerskim organizacijama, to je uostalom naš program, ali se ne poistovećujemo, mi se u političkom radu i delovanju na njih oslanjamo, sa njima se ne takmičimo, naši načini delovanja su potpuno različiti, takmičimo se sa ostalim političkim strankama i partijama u našoj sredini.

Kako nam je 8. mart evo već tu, koristimo priliku da svim pripadnicama lepšeg pola čestitamo njihov praznik, ali i da naglasimo da je ovo praznik njihove borbe za prava žena, i majki, u čemu imaju našu bezrezervnu podršku, pa ih pozivam da nas ojačaju i pridruže nam se u toj borbi, jer se danas, nažalost, kako lošim tako i nesprovođenjem postojećih zakonskih rešenja, ženama uskraćuje pravo na rad, na rađanje, na osmočasovno radno vreme, prinuđene su da kuluče radeći bez prijave i bez plaćanja doprinosa.

I da napomenemo, poštujući želje naših dama, odlučili smo da u narednom periodu organizujemo par atraktivnih izleta:

-18. aprila: Temišvar

-16. maja: Noć muzeja u Beogradu

-29.-30. maja: Manastiri Ostrog i Tvrdoš, a usput Trebinje i Sutjeska.

Izleti su uvek uz posredovanje turističke agencije, tako da su dostupni svim građanima.

 

Predsednik Opštinskog odbora PUPS-a

Živan Milović

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.