ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Политика

Свечаност у Општинском одбору Српске напредне странке: ШЕСТ ГОДИНА ОД ОСНИВАЊА

IMG_0394У Смедеревској Паланци обележена је шеста годишњица од оснивања Општинског одбора Српске напредне странке. Њен хроничар и оснивач Зоран Ђурђевић подсетио је да је 12. септембра 2008. године формиран Иницијативни општински одбор „Напред Србијо“ у који су ушли чланови који су напустили Општински одбор Српске радикалне странке. Иницијативни одбор је 24. септембра  добио нови назив Српска напредна странка.

Оснивачи Општинског одбора Српске напредне странке у Смедеревској Паланци су др Миодраг Талијан из Грчца, Зоран Ђурђевић из Азање, Станко Гавриловић, Милосава Петровић и Гордана Милорадовић, сви из Смедеревске Паланке, Драган Петровић из Глибовца, Зоран Живковић из Грчца, Слободан Властић из Бачинца, Раденко Спајић из Влашког Дола, Мирослав Зарић из Смедеревске Паланке и Љубодраг Максимовић из Селевца.

IMG_0393Зоран Ђурђевић дао је и хронологију формирања Српске напредне странке. Према њој, Томислав Николић поднео је 5. септембра 2008. године оставку на све функције у СРС, а три дана касније формирао је нов Посланички клуб „Напред Србијо“. Централна отаџбинска управа искључила је 12. септембра из СРС Томислава Николића и групу посланика из Посланичког клуба „Напред Србијо“.

Александар Вучић поднео је 15. септембра оставку на све функције у СРС. Томислав Николић формирао је 24. септембра Српску напредну странку. Шестог октобра њој је приступио Александар Вучић.

У Београду је 21. октобра одржан Оснивачки конгрес Српске напредне странке на коме је за председника изабран Томислав Николић, а за заменика Александар Вучић. Оснивачком конгресу у Центру „Сава“ присуствовало је 2.800  делегата, међу њима и 15 из Смедеревске Паланке.

За славу Српске напредне странке  узета је Света Петка (слави се 27. октобра) а за свечану песму „Тамо далеко“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *