Svečanost u Opštinskom odboru Srpske napredne stranke: ŠEST GODINA OD OSNIVANJA

IMG_0394U Smederevskoj Palanci obeležena je šesta godišnjica od osnivanja Opštinskog odbora Srpske napredne stranke. Njen hroničar i osnivač Zoran Đurđević podsetio je da je 12. septembra 2008. godine formiran Inicijativni opštinski odbor „Napred Srbijo“ u koji su ušli članovi koji su napustili Opštinski odbor Srpske radikalne stranke. Inicijativni odbor je 24. septembra  dobio novi naziv Srpska napredna stranka.

Osnivači Opštinskog odbora Srpske napredne stranke u Smederevskoj Palanci su dr Miodrag Talijan iz Grčca, Zoran Đurđević iz Azanje, Stanko Gavrilović, Milosava Petrović i Gordana Miloradović, svi iz Smederevske Palanke, Dragan Petrović iz Glibovca, Zoran Živković iz Grčca, Slobodan Vlastić iz Bačinca, Radenko Spajić iz Vlaškog Dola, Miroslav Zarić iz Smederevske Palanke i Ljubodrag Maksimović iz Selevca.

IMG_0393Zoran Đurđević dao je i hronologiju formiranja Srpske napredne stranke. Prema njoj, Tomislav Nikolić podneo je 5. septembra 2008. godine ostavku na sve funkcije u SRS, a tri dana kasnije formirao je nov Poslanički klub „Napred Srbijo“. Centralna otadžbinska uprava isključila je 12. septembra iz SRS Tomislava Nikolića i grupu poslanika iz Poslaničkog kluba „Napred Srbijo“.

Aleksandar Vučić podneo je 15. septembra ostavku na sve funkcije u SRS. Tomislav Nikolić formirao je 24. septembra Srpsku naprednu stranku. Šestog oktobra njoj je pristupio Aleksandar Vučić.

U Beogradu je 21. oktobra održan Osnivački kongres Srpske napredne stranke na kome je za predsednika izabran Tomislav Nikolić, a za zamenika Aleksandar Vučić. Osnivačkom kongresu u Centru „Sava“ prisustvovalo je 2.800  delegata, među njima i 15 iz Smederevske Palanke.

Za slavu Srpske napredne stranke  uzeta je Sveta Petka (slavi se 27. oktobra) a za svečanu pesmu „Tamo daleko“.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.