ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Политика

У Паланци основан огранак Левице Србије

LEVICA SRBOIJE ZA PALANACKE-Данас је Србија земља коју су господин Вучић и његова неспособна власт задужили за преко 10 милијарди евра. Смедеревска Паланка ни један цент од тога није видела. А ко је видео?- рекао је, између осталог, лидер ове политичке групације, Борислав Стефановић

 

У сали Градског позоришта у Смедеревској Паланци одржана је конвенција новоформиране политичке групације Левица Србије. Овом приликом промовисан је и огранак ове организације у Смедеревској Паланци, на чијем је челу Светлана Цеца Козић, спортски радник.

Осим Светлане Козић, која је указала на смернице деловања у Смедеревској Паланци, присутнима се обратио и Вук Вуковић, студент социологије из Београда, који је поред осталог рекао да се Левица Србије фокусира на обичне, радне људе, и да је то странка која је против привилегија, против елите.

О програму Левице Србије говорио је председник Левице Србије, Борко Стефановић.

Стефановић је најпре указао да је Левица Србије једина истинска левичарска партија у нашој земљи, и да то свакако не могу да буду оне странке које се називају левичарским, а DSCN0657притом гласају за нови Закон о раду, смањење плата и пензија, за директну продају странцима 30 процената обрадиве земље, за договор са ММФ-ом, повећање цене струје:

-Та лажна левица гласала је за сваки договор који унижава нашег радног човека, на сваки могући начин. За најнижу цену рада у Европи. Ми имамо најниже пензије у Европи и највиши степен незапослености. Сви су нас претекли. Највиши је степен корупције данас у Србији. Данас је Србија земља коју су господин Вучић и његова неспособна власт задужили за преко 10 милијарди евра. Смедеревска Паланка ни један цент од тога није видела. А ко је видео? Његови другари, кумови, родбина, његово окружење које је све богатије. Данас, док се Србија вуче улицама, без посла, заробљена и окована бедом и сиромаштвом, они су све богатији. Хапсе једни друге, па сутра пуштају. Никоме ни динар нису одузели, од онога што су ти људи вама отели. Левица Србије ће да им узме оно што су они отели од народа“ – рекао је између осталог Борислав Стефановић.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *