ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

ОбразовањеПолитика

У смедеревској Гимназији принудна управа по кумовској линији градоначелнице  

smederevo-jasna-avramovic-gradonacelnica-1341839517-183591Министар просвете Срђан Вербић, донео је решење о разрешењу школског одбора и увођењу привремених мера у смедеревску Гимназију, сазнају „Смедеревске новине“. Решење о увођењу принудне управе стигло је у школску управу у Пожаревцу, а очекује се да ускоро стигне и у ову средњу школу.

Према сазнањима „Смедеревских“, нови вршилац дужности директора Гимназије биће Радмила Трајковић, професорка руског језика, која је „принудни“ долазак на ову функцију обезбедила захваљујући својој „кумовској вези“ са породицом градоначелнице Јасне Аврамовић. Осим вршиоца дужности директора, као орган принудне управе, биће именован и нови привремени Школски одбор од девет чланова.

По хитном поступку заказан је састанак свих запослених у Гимназији, потврдио је професор Дејан Спасић, сада већ бивши председник Школског одбора.

-Званично нам решење још није уручено, тако да не бих да спекулишем шта тачно у њему пише. Извесно је да ћемо имати скуп запослених и да ћемо се договорити да ли ћемо и како реаговати на ову одлуку министарства – каже Спасић.

Према раније наложеним мерама републичке просветне инспекције, Школски одбор је требало да у јануару донесе одлуку о разрешењу досадашњег директора, магистра Милутина Вучковића, са те функције. Како се то није догодило, инспекција је својим последњим решењем најавила овакав исход, а за спровођење очигледне намере да се у једну од најугледнијих средњих школа у Србији уведе принудна управа, чекала се потврда надлежног министра.

Према незваничним информацијама, требало да буде одржана и конференција за новинаре на којој ће јавности бити саопштен став запослених у вези са најновијом одлуком министарства.

 

(Извор: Јелена Васиљевић/Смедеревске новине)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *