U smederevskoj Gimnaziji prinudna uprava po kumovskoj liniji gradonačelnice  

smederevo-jasna-avramovic-gradonacelnica-1341839517-183591Ministar prosvete Srđan Verbić, doneo je rešenje o razrešenju školskog odbora i uvođenju privremenih mera u smederevsku Gimnaziju, saznaju „Smederevske novine“. Rešenje o uvođenju prinudne uprave stiglo je u školsku upravu u Požarevcu, a očekuje se da uskoro stigne i u ovu srednju školu.

Prema saznanjima „Smederevskih“, novi vršilac dužnosti direktora Gimnazije biće Radmila Trajković, profesorka ruskog jezika, koja je „prinudni“ dolazak na ovu funkciju obezbedila zahvaljujući svojoj „kumovskoj vezi“ sa porodicom gradonačelnice Jasne Avramović. Osim vršioca dužnosti direktora, kao organ prinudne uprave, biće imenovan i novi privremeni Školski odbor od devet članova.

Po hitnom postupku zakazan je sastanak svih zaposlenih u Gimnaziji, potvrdio je profesor Dejan Spasić, sada već bivši predsednik Školskog odbora.

-Zvanično nam rešenje još nije uručeno, tako da ne bih da spekulišem šta tačno u njemu piše. Izvesno je da ćemo imati skup zaposlenih i da ćemo se dogovoriti da li ćemo i kako reagovati na ovu odluku ministarstva – kaže Spasić.

Prema ranije naloženim merama republičke prosvetne inspekcije, Školski odbor je trebalo da u januaru donese odluku o razrešenju dosadašnjeg direktora, magistra Milutina Vučkovića, sa te funkcije. Kako se to nije dogodilo, inspekcija je svojim poslednjim rešenjem najavila ovakav ishod, a za sprovođenje očigledne namere da se u jednu od najuglednijih srednjih škola u Srbiji uvede prinudna uprava, čekala se potvrda nadležnog ministra.

Prema nezvaničnim informacijama, trebalo da bude održana i konferencija za novinare na kojoj će javnosti biti saopšten stav zaposlenih u vezi sa najnovijom odlukom ministarstva.

 

(Izvor: Jelena Vasiljević/Smederevske novine)

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.