ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Политика

Убедљива победа Српске напредне странке на ванредним изборима у Смедеревској Паланци: ПРЕМА НАЈАВАМА НОВИ ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ БИЋЕ НИКОЛА ВУЧЕН

На ванредним изборима у Смедеревској Паланци, који су расписани након распуштања Скупштине општине и увођења, такозване, Принудне управе, убедљиво је победила листа Српске напредне странке, која је освојила 66,45 одсто гласова бирача.

На овим изборима гласало је 23.807 грађана или 56,74 одсто од укупног броја уписаних, а Српска напредна странка је добила 15.819 гласова или 66,45 одсто и имаће 37 од укупно 49 одборника у будућем сазиву Скупштине општине. На другом месту је Демократска странка са освојених 2.237 гласова или 9,4 одсто и пет одборника, а потом коалиција Социјалистичка партија Србије -Јединствена Србија са 1.738 гласова што је 7,3 одсто и четири мандата и Народна странка која је добила је 1.274 гласова, односно 5,35 одсто, што је три одборничка мандата.

Остали учесници у овим изборима нису успели да пређу цензус.

Према најавама највиших функционера Српске напредне странке нови председник Општине Смедеревска Паланка биће Никола Вучен, актуелни председник Привременог органа управљања.

 

П.Н.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *