Vanredna sednica Skupštine opštine bez kvoruma

Vanredna sednica Skupštine opštine Smederevska Palanka, koju je potpisima dovoljnog broja odbornika izdejstvovala opozicija uz još nekoliko odbornika vladajuće većine koji su odlučili da promene tabor, u zakazonom terminu nije održana zbog nedostatka kvoruma.

Na sednici, čiji dnevni red je najavljivao smene rukovodstva lokalne samouprave i direktora u javnom sektoru, nisu se pojavili odbornici vladajuće koalicije i Socijalističke partije Srbije, pa je ustanovljeno da ne postoji kvorum neophodan za rad Skupštine opštine.

Ovoj sednici, sa burnom, višednevnom uvertirom, prelaskom odbornika sa jedne na drugu stranu, misterioznim nestancima pojedinih odbornika, žestokim sukobima na društvenim mrežama, prisustvovao je veliki broj medija, kojima se u holu ispred Velike sale SO obratio narodni poslanik Demokratske stranke Radoslav Milojičić Kena, optuživši vlast za neodržavanje sednice.

Pored predstavnika opozicije i medija u sali SO su viđeni i radnici JKP „Vodovod“, aktivisti Udruženja građana „Svi do 23“ kao i članovi Srpske radikalne stranke.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.