Veliki protest prosvetnih radnika 17. marta u Beogradu

509302_protest-sindikata-prosvetara010914ras-foto-m-josida-018_orig_150301_162645Dva sindikata prosvetnih radnika, koja nisu potpisala Poseban kolektivni ugovor sa Ministarstvom prosvete, poručila su da nastavljaju štrajk započet pre tri meseca i najavila protest za 17. mart ispred resornog ministarstva.

Predstavnici Sindikata radnika u prosveti Srbije i Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije poručili su da ne odustaju od štrajka.

-U četvrtom mesecu štrajka, što se u srpskoj prosveti nikada nije desilo do sada, saznali smo pre nekoliko dana da će represivne mere biti još jače i želimo da poručimo da ne odustajemo i da se štrajk nastavlja – izjavila je danas portparolka Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije, Jasna Janković.

Potpredsednik SRPS Miodrag Sokić, optuživši ministra prosvete za kršenje zakona o radu i štrajku, kao i međunarodnih konvencija, najavio je za 17. mart protest nastavnika ispred Ministarstva prosvete.

-Na protest će doći mnogi iz Kragujevca, Čačka, Valjeva… Postavićemo šatore u Manježu dok se ne reši ovakvo stanje, jer ovakvo maltretiranje i degradiranje radnika retko se sreće – zaključio je Sokić.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.