ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

ДруштвоОбразовањеПолитика

Велики протест просветних радника 17. марта у Београду

509302_protest-sindikata-prosvetara010914ras-foto-m-josida-018_orig_150301_162645Два синдиката просветних радника, која нису потписала Посебан колективни уговор са Министарством просвете, поручила су да настављају штрајк започет пре три месеца и најавила протест за 17. март испред ресорног министарства.

Представници Синдиката радника у просвети Србије и Уније синдиката просветних радника Србије поручили су да не одустају од штрајка.

-У четвртом месецу штрајка, што се у српској просвети никада није десило до сада, сазнали смо пре неколико дана да ће репресивне мере бити још јаче и желимо да поручимо да не одустајемо и да се штрајк наставља – изјавила је данас портпаролка Уније синдиката просветних радника Србије, Јасна Јанковић.

Потпредседник СРПС Миодраг Сокић, оптуживши министра просвете за кршење закона о раду и штрајку, као и међународних конвенција, најавио је за 17. март протест наставника испред Министарства просвете.

-На протест ће доћи многи из Крагујевца, Чачка, Ваљева… Поставићемо шаторе у Мањежу док се не реши овакво стање, јер овакво малтретирање и деградирање радника ретко се среће – закључио је Сокић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *