ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Спорт

Изабрани најбољи спортисти и спортски радници у прошлој години: БЕЗ ПРЕМЦА – МАРИЈАНА И АЛЕКСАНДАР

DSC05272На овогодишњој свечаности уприличеној поводом проглашења Спортисте године, Центар за развој спорта и аматеризма у спорту, који под покровитељством Општине Смедеревска Паланка организује ову манифестацију, доделио је награде у девет категорија.

За најбољу школску екипу у 2013. години проглашена је женска рукометна екипа Основне школе „Радомир Лазић“ из Азање, освајач сребрне медаље на Државном првенству за школску 2013/2014. годину.

Млада спортска нада у категорији спортисткиња је кошаркашица Ивана Катанић, а у категорији спортиста, атлетичар Павле Јанковић.

За најбољег тренера у 2013. проглашен је Предраг Станошевић, који је само током прошле године освојио седам пехара, три прва, три друга и једно треће место, у различитим конкуренцијама и категоријама.

DSC05273Признање за животно дело, додељено је постхумно Слави Митровићу, за дугогодишњи допринос развоју кошарке у нашем крају.

Признање за афирмацију спорта припало је Предрагу Кузмановићу, аутору монографије „Кошарка – игра за сва времена“.

За  спортисткињу године проглашена је Маријана Карић, освајач сребрне медаље на Медитеранским играма у Будви, рукометашице за коју влада велико нтересовање клубова у Србији. Уместо Маријане, која је на припремама, награду је примио Душко Ђорђевић, председник Рукометног клуба „Младост“.

Спортиста године је, према одлуци Комисије, Александар Инђић, најмлађи велемајстор у Србији, прва табла Шах-клуба „Јасеница“ и репрезентативац Србије, један од најперспективнијих шахиста у Европи.

По завршетку уручивања признања, присутне спортисте, спортске раднике и публику поздравио је Србољуб Симоновић, директор Центра за развој спорта и аматеризма у спорту, нагласивши да су резултати постигнути у протеклој години, посебно значајни, ако се има у виду економска криза која је захватила нашу земљу. Симоновић се захвалио Општини, а посебно њеном председнику, Радославу Милојичићу Кени, на свесрдној помоћи и подршци.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *