Izabrani najbolji sportisti i sportski radnici u prošloj godini: BEZ PREMCA – MARIJANA I ALEKSANDAR

DSC05272Na ovogodišnjoj svečanosti upriličenoj povodom proglašenja Sportiste godine, Centar za razvoj sporta i amaterizma u sportu, koji pod pokroviteljstvom Opštine Smederevska Palanka organizuje ovu manifestaciju, dodelio je nagrade u devet kategorija.

Za najbolju školsku ekipu u 2013. godini proglašena je ženska rukometna ekipa Osnovne škole „Radomir Lazić“ iz Azanje, osvajač srebrne medalje na Državnom prvenstvu za školsku 2013/2014. godinu.

Mlada sportska nada u kategoriji sportistkinja je košarkašica Ivana Katanić, a u kategoriji sportista, atletičar Pavle Janković.

Za najboljeg trenera u 2013. proglašen je Predrag Stanošević, koji je samo tokom prošle godine osvojio sedam pehara, tri prva, tri druga i jedno treće mesto, u različitim konkurencijama i kategorijama.

DSC05273Priznanje za životno delo, dodeljeno je posthumno Slavi Mitroviću, za dugogodišnji doprinos razvoju košarke u našem kraju.

Priznanje za afirmaciju sporta pripalo je Predragu Kuzmanoviću, autoru monografije „Košarka – igra za sva vremena“.

Za  sportistkinju godine proglašena je Marijana Karić, osvajač srebrne medalje na Mediteranskim igrama u Budvi, rukometašice za koju vlada veliko nteresovanje klubova u Srbiji. Umesto Marijane, koja je na pripremama, nagradu je primio Duško Đorđević, predsednik Rukometnog kluba „Mladost“.

Sportista godine je, prema odluci Komisije, Aleksandar Inđić, najmlađi velemajstor u Srbiji, prva tabla Šah-kluba „Jasenica“ i reprezentativac Srbije, jedan od najperspektivnijih šahista u Evropi.

Po završetku uručivanja priznanja, prisutne sportiste, sportske radnike i publiku pozdravio je Srboljub Simonović, direktor Centra za razvoj sporta i amaterizma u sportu, naglasivši da su rezultati postignuti u protekloj godini, posebno značajni, ako se ima u vidu ekonomska kriza koja je zahvatila našu zemlju. Simonović se zahvalio Opštini, a posebno njenom predsedniku, Radoslavu Milojičiću Keni, na svesrdnoj pomoći i podršci.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.