ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Спорт

НОВОСТИ ИЗ ПРЕФЕРАНС КЛУБА «ЈАСЕНИЦА»: Лига Подунавског округа

У организацији Преферанс клуба Јасеница, још пре три недеље покренут је пилот-пројекат, лига Подунавског округа у појединачној конкуренцији. Другог новембра одиграно је треће коло ове лиге, у којој, осим домаћих, учествовују и играчи из Смедерева и Велике Плане.

Игра се по правилима Преферанс савеза Србије и Правилнику општинске лиге Смедеревске Паланке, 300/6, 3 сата, пет кола.  Лига се игра  сваког четвртка у 17 часова, у Смедеревској Паланци (без котизације).

Награде за три првопласирана играча биће пехари и дипломе, а за фер плеј посебна плакета, које обезбеђује организатор.  Шеснаестог  новембра, после 5. кола и доделе награда, биће уприличена и заједнички вечера.

Организатор, Преферанс клуб Јасеница, позива све који имају времена и воље да прате партије, а у плану је да се крајем фебруара 2018. године покрене лига за све заинтересоване играче из Србије и шире околине.

Организацијом лиге Подунавског округа, Преферанс клуб Јасеница потврђује да је прави spiritus movens Преферанс савеза Србије, јер предано ради на полуларизацији, не само игре, него и посебне врсте дружења и окупљања који прате ове турнире.

Подсећамо да су прошле године, играчи ПФ Јасеница» освојили две главне награде Савеза у појединачној конкуренцији: Небојша Влајић био је најуспешнији играч, а Бранимир Лазаревић најбоље рејтинговани играч у Србији.

В.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *