NOVOSTI IZ PREFERANS KLUBA «JASENICA»: Liga Podunavskog okruga

U organizaciji Preferans kluba Jasenica, još pre tri nedelje pokrenut je pilot-projekat, liga Podunavskog okruga u pojedinačnoj konkurenciji. Drugog novembra odigrano je treće kolo ove lige, u kojoj, osim domaćih, učestvovuju i igrači iz Smedereva i Velike Plane.

Igra se po pravilima Preferans saveza Srbije i Pravilniku opštinske lige Smederevske Palanke, 300/6, 3 sata, pet kola.  Liga se igra  svakog četvrtka u 17 časova, u Smederevskoj Palanci (bez kotizacije).

Nagrade za tri prvoplasirana igrača biće pehari i diplome, a za fer plej posebna plaketa, koje obezbeđuje organizator.  Šesnaestog  novembra, posle 5. kola i dodele nagrada, biće upriličena i zajednički večera.

Organizator, Preferans klub Jasenica, poziva sve koji imaju vremena i volje da prate partije, a u planu je da se krajem februara 2018. godine pokrene liga za sve zainteresovane igrače iz Srbije i šire okoline.

Organizacijom lige Podunavskog okruga, Preferans klub Jasenica potvrđuje da je pravi spiritus movens Preferans saveza Srbije, jer predano radi na polularizaciji, ne samo igre, nego i posebne vrste druženja i okupljanja koji prate ove turnire.

Podsećamo da su prošle godine, igrači PF Jasenica» osvojili dve glavne nagrade Saveza u pojedinačnoj konkurenciji: Nebojša Vlajić bio je najuspešniji igrač, a Branimir Lazarević najbolje rejtingovani igrač u Srbiji.

V.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *