Palančanin Marko Čava Pavković trenersku karijeru nastavlja u Nemačkoj

Posle epizode u „Šumadiji“ iz Aranđelovca, uspešan fudbalski trener, Palančanin Marko Čava Pavković nalazi se pred novim izazovom, radom u nemačkoj ekipi SF Beckum gde će preuzeti generaciju U-16, koja se takmiči u Landes ligi.

-Nosim divno iskustvo iz Aranđelovca gde sam kao prvi asistent radio sa Neškom Milovanovićem sjajnim kolegom, prijateljem i trenerom – kaže Pavković. – Poziv od novog kluba imao sam i ranije, ali je početak zvanične saradnje usporila pandemija korona virusa. Ekipa igra u ligi koja je druga po hijerarhiji u Regionu. Oko transfera mnogo mi je pomogla porodica Gavrilović, Jasmina i Vojislav, i neizmerno sam im zahvalan na tome. Trenerskim poslom se bavim deset godina i tek sada smem slobodno da kazem da sam srećan i potpuno posvećen fudbalu. Kao i uvek sam sebi postavljam najviše ciljeve, želim da se dokazem ovde i ne plašim se izazova, živim za fudbal i smatram da je to moj stil života. Daću sve od sebe da napravim karijeru, imam tek 35 godina i mislim da vreme radi za mene.

Pavković ističe da su sportisti i treneri iz Srbije i bivše Jugoslavije cenjeni i poštovani jer su izuzetno kvalitetni i da je spreman da pomogne svim fudbalskim kolegama i klubovima, kad god mu se ukaže prilika.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.