ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Спорт

Паланчанин Марко Павковић на новом тренерском изазову у Немачкој: ЧАВА КРЕЋЕ ОД ТРЕЋЕ ЛИГЕ СА ВЕЛИКИМ АМБИЦИЈАМА

Паланчанин Марко Чава Павковић, прави заљубљеник у фудбалску лопту и магију овог популарног спорта, некада сјајан фудбалер, а већ деценију фудбалски стратег, налази се пред најозбиљнијим спортским изазовом у досадашњој каријери, јер је постао тренер млађих категорија, генерација У-17, у клубу „Hammer Sp Fg“, који се такмичи у немачкој „Vestvalen“, односно, Трећој лиги.

Популарни Чава истиче да је његов долазак у Немачку био сплет срећних околности и да није ни сањао да ће то да му се догоди.

-Велику захвалност дугујем породици Гавриловић без чије помоћи се ово не би догодило – каже Павковић. – Иначе, у клубу су ме одлично прихватили, у екипи имам и два играча из наших крајева који ми помажу да савладам проблем језика, који сам почео озбиљно да учим, али потребно је време.

Млади тренер наглашава да су амбиције клуба пласман у виши ранг такмичења и да за сада успешно иду ка остварењу тог циља.

-Тренутно смо први на табели са 18 бодова, из шест утакмица – наставља Павковић. – Немци живе за фудбал, све је уређено и беспрекорно функционише, тако да имам одличне услове за рад.

После десетогодишњег тренерског искуства у раду са младим играчима, и успесима које је остваривао у неколико српских клубова, Павковић се нада успешној каријери у Немачкој.

-Поред свега потребна вам је и срећа, а ја сам је имао до сада. Надам се да ће тако бити и у будућности – поручује Павковић, уз препоруку младима да се што више баве спортом.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *