Saopštenje POSK „Jasenica“: ORIJENTIRCI NA „BOROKA KUPU“ U MAĐARSKOJ

Sezona orijentiringa u Srbiji polako jenjava pa su takmičari POSK „Jasenica“ uzeli učešće na takmičenju u Mađarskoj, tačnije na terenima južne Mađarske i to devet takmičara na tradicionalnom takmičenju „Boroka kup“.

Uz učešće više od 450 takmičara po kišnom vremenu, a na veoma zahtevnim terenima naši takmičari su postigli vrlo dobre rezultate, posebno se misli na mlađe takmičare koji su u potpunosti opravdali poverenje.

Miljana Marković je u kategoriji devojčica do 14 godina ukupno posle dva dana zauzela odlično osmo mesto u konkurenciji od 26 takmičarki, dok je Dunja Bukumirić zauzela isto tako dobro 13 mesto.
U konkurenciji dečaka do 14 godina Marko Marković je zauzeo dobro 15 mesto u ukupnom plasmanu, dok je Nikola Talijan zauzeo 16 mesto u kategoriji dečaka do 16 godina uz odličan rezultat drugog dana kada je istrčao verovatno svoju najbolju trku u 2019. godini sa zaostatkom manjim od 10 minuta na stazi od 6,4 km uz vreme od 59 minuta.

Tu takođe treba da istaknemo i dva dobra rezultata naših takmičara u veteranskim kategorijama, gde je Ivan Bukumirić u kategoriji veterana zauzeo prvo mesto u kategoriji M21C kao i treće mesto Tatjane Ljubisavljević u kategoriji žena Ž21C.

POSK „Jasenica“

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.