Čitalac saradnik: DRUGA OBALA JEZERA KUDREČ

To što, gledano sa one, kupačke i kafićke strane liči da je divna zelena šuma na drugoj obali jezera Kudreč – zapravo nije šuma, nego je jedna vrsta mešavine šume i otpadaka, čitavih gomila otpadaka koje na skoro svakom koraku ostavljaju građani (bilo da su onamo u ulozi pecaroša, kupača, šetača, ili samo zaljubljenika u suhomesnato ili konzervirano predjelo u kombinaciji s limenkama i plastičnim bocama).

Eto, tako stvarno izgleda šuma.

Tako građani žele.

Mnogi.

Većina, očigledno.

Uvek bude onako kako građani žele, tačnije, onako kako građani delaju (a ne onako kako govore). Ova vrsta delovanja građana na šumu koja se proteže iznad obale jezera (i delovanje na gotovo sve druge šume, naravno) čini ih ne građanima, već negrađanima. Negrađani, po svojoj prirodi, vole nedržavu, nepravni sistem, neprirodu…

Vole skoro svaku vrstu neuređenosti. I, po pravilu, negrađani su prvaci u sportu koji se zove kukanje na druge, u smišljanju zavera „koje se nadvijaju na naš rod“, kao i u raznovrsnim korekcijama istine. A sve da se otpaci u šumi ne bi videli, ili makar da se ne bi shvatili onako kako se jedino mogu shvatiti – kao tačan opis, odslik onih koji su ih tu (i po mnogim drugim mestima) bacili.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.