CES 2016.

18601426-6512-463d-9f63-d5018e90bed7Najveći svetski Sajam potrošačke elektronike, poznat po skraćenici CES, smatra se odličnim merilom toga šta nas tokom godine čeka u različitim tehnološkim segmentima. Na ovogodišnjem sajmu u Las Vegasu mogao se videti ogroman napredak u oblastima robotike, bespilotnih letelica, 3D štampača i vozilima koja se sama kreću.

Prolazeći pored bezbrojnih štandova na Sajmu potrošačke elektronike, nije teško prosuditi šta se sprema za potrošače – ne samo u oblasti kućne elektronike, već i na profesionalnom nivou.

Razvoj svih predstavljenih uređaja – robota, automobila koji se sami kreću, 8K displeja, 3D štampača, bespilotnih letelica i ostalog – doveo nas je na korak bliže ka automatizovanoj budućnosti, s obzirom da sve ove naprave postaju pametnije i jednostavnije za korišćenje.

Inženjeri rade na razvoju vozila koja se sama kreću i ističu da su postigli ogroman napredak u kompjuterskom napajanju i sposobnostima za opažanje.

Stručnjaci se slažu da napredak u drugim segmentima, poput veštačke inteligencije, virtuelne realnosti, uređaja koji se nose na telu i ličnih transportnih sredstava, obećava da će 2016. biti izuzetno uzbudljiva godina.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *