ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

DIGITAL NEWS (приредио Лука Никола)

ЦЕС 2016.

18601426-6512-463d-9f63-d5018e90bed7Највећи светски Сајам потрошачке електронике, познат по скраћеници ЦЕС, сматра се одличним мерилом тога шта нас током године чека у различитим технолошким сегментима. На овогодишњем сајму у Лас Вегасу могао се видети огроман напредак у областима роботике, беспилотних летелица, 3Д штампача и возилима која се сама крећу.

Пролазећи поред безбројних штандова на Сајму потрошачке електронике, није тешко просудити шта се спрема за потрошаче – не само у области кућне електронике, већ и на професионалном нивоу.

Развој свих представљених уређаја – робота, аутомобила који се сами крећу, 8К дисплеја, 3Д штампача, беспилотних летелица и осталог – довео нас је на корак ближе ка аутоматизованој будућности, с обзиром да све ове направе постају паметније и једноставније за коришћење.

Инжењери раде на развоју возила која се сама крећу и истичу да су постигли огроман напредак у компјутерском напајању и способностима за опажање.

Стручњаци се слажу да напредак у другим сегментима, попут вештачке интелигенције, виртуелне реалности, уређаја који се носе на телу и личних транспортних средстава, обећава да ће 2016. бити изузетно узбудљива година.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *