Halo, Bing, kako brat? Zanima li te Vučić?

Petrovic-Da ga smenimo, ne ide, da ga srušimo, ne ide… – lupa pola Srbije glavu, a onda se, kao i obično, pojavi duh iz boce od litar.

-Znam ja! – sinulo je Dačiću. „Daj da ga uvaljamo Amerikancima!” – rekao je i odmah okrenuo telefon svog ovlašćenog dilera u Vašingtonu.

-Halo, Bing, kako brat? Ukrao auto, a onda mu ga zdipili na prvom parkiralištu? Kakva vremena! Nego, zanima li te Aleksandar Vučić! Cijena? Prava sitnica! – tvrdio je Dačić pazar.

Onda se veza sa Bingom prekinula, pa je Dačić uvatio da brlja po „blekberiju” i ponovo uspostavio vezu.

-Halo Bing, kako brat? Ukrali mu identitet i onda registrovali firmu!? Kakva vremena! Nego, zanima li te… Upsss…Opppss – lupio se Dačić po čelu shvativši da je umesto Binga dobio upravo onog koga je hteo da proda. I to u romingu usred štednje.

Potom je ponovo pažljivo okrenuo Binga.

-Halo Bing, kako brat? Uhvatio maglu? Pa zar se i time bavi?! Nego, zanima li te onaj Vučić? Cijena? Prava sitnica! – pitao je opet Dačić.

-Vučić? Na koga liči? – pitao je stari dobri Bing.

-Možda malko na Mišel Obamu…

-Oh! Nice! Kupljeno! – rekao je Bing.

Sve to je izgleda saznao Kurir i prvog dana posete premijera SAD na naslovnici raspalio: „Dačić prodao Vučića Amerima”, te je stari dobri Vučić završio kao belo roblje u Vašingtonu, iako smo svi bili ubeđeni da ide kod Bajdena.

Vučić, naravno, nije imao pojma da ga je Dačić prodao Amerima jer Kurir još nema američko izdanje, pa je bio oduševljen kada je na aerodromu video mister Binga i brata mu, koji su se predstavili kao vlasnici multinacionalne kompanije zainteresovane da ulaže u Srbiju.

A mediji su razvalili naslove koji su ukazivali da nije bilo važnije biznis posete Americi još od bilateralnog susreta Kristofera Kolumba sa Indijancima.

„U Majkrosoftu su ga primili u kancelariji na istoj verikali, samo tri sprata niže, gde je i Gejtsov kabinet” – otprilike tim rečima imalo je da se objasni kakvu važnost ima sve to na procvat napupele srpske ekonomije.

Od Majkrosofta pa nadalje, Vučić je svakog koga je sreo pozvao da „poveća prisustvo u Srbiji”.

-Majkrosft sam pozvao da poveća prisustvo… – diktirao je premijer novinarki Tanjuga… „Pa onda Dženeral motors… Pa onda…”

-Jeste li sreli možda Džastina Bibera, ja obožavam Džastina Bibera – raspitivala se novinarka.

-I oni će da dođu, jašta… Sem IT tehnologije, važna je i industrija začina – deklamovao je premijer.

-A jeste videli Bred Pita?

-I oni će da povećaju prisutvo! Hleb, pite, sva ta pekarska industrija ima da dođe – deklamovao je premijer.

-A najveći utisak ostavio je generalni direktor kompanije “Bing” koji se zajedno s bratom nije odvajao od mene od kada sam izašao iz aviona. Zaticao sam ih kako čuče ispred hotelske sobe, čak su mi mahali kada sam ušao u avion ne krijući suze – prepričavao je premijer dirljivu scenu sa aerodroma, kada su mister Bing & brat imali trenutak nepažnje, te im je Vučić utekao u avion za Srbiju, pa su oni plačući od besa mahali za unapred plaćenom robom i psovali onog Dačića, pokušavajući da ubede pilota da okrene avion.

Istog dana kada je premijer otišao, valjda je u salu za sednice Vlade Srbije utrčala Zorana Mihajlović, popela se na sto i radosno kriknula: „Imamo praznu gajbu!”, jerbo je sutradan „Informer“ objavio naslovnicu: „Vučiću jesi li lud, glup ili naivan, kad trpiš ovu Zoranu?!”

Čitaoci su po svemu sudeći imali zadatak da zaokruže jedan od tri ponuđena odgovora i učestvuju u psihološkom testu: „Koliko poznajete premijera?” A moguće da je test imao naziv: „Da li ste glupi, ludi ili naivni kad čitate ovakve novine?”

Uglavnom, rezultati na postavljeno anketno pitanje bili su zapanjujući: tek dva odsto čitalaca „Informera“ misli da je Vučić lud, 0,8 čitalaca smatra da je glup, dok 28 odsto čitalaca „Informera“ misli da je Vučić samo malo naivan kad trpi „ovu Zoranu”. Interesantno, oko 70 odsto učesnika ankete na naslovnici „Informera“, nije zaokružilo nijedan od ponuđenih odgovora, već su zaokružili natpis Nezavisni dnevni list „Informer“. To su oni koji misle da Vučić nije ni glup, ni lud, ni naivan, nego je upravo on „Informer“.

Tako da ovih dana na naslovnici tog dražesnog časopisa možda zateknete sliku Zorane Mihajlović i naslov: „Ima Juda!”

Da li u vladi ima Juda, saznaćemo kada se žurka u praznoj gajbi u Nemanjinoj završi, jer se otac vratio sa službenog puta. Moguće da premijer, čovek sa razgranatim vezama u američkom biznisu, samo okrene jedan telefon i reši stvar:

-Halo Bing, kako brat? Pokrao dijete od sedam mjeseci i dobio sedam mjeseci? Baš momče nema stila… Nego, zanima li te plavuša privlačne spoljašnjosti sa Ekonomskim fakultetom? Cijena? Prava sitnica!

 

Dragoljub Petrović

(Preuzeto: Tanjug)

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.