ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

ДРУГИ ПИШУ

ИМА ЛИ ВОЉЕ?

14359139_302799646765124_7425806796381371485_nОдувек сам желео да верујем да је алтруистички приступ козачког кодекса применљив, чак и у овако малој средини, као што је муниципал Пљанковил. Сходно томе, а укључујући све познате факторе, закључио сам да можда постоји решење. Елем, по мени, а допустићу свакоме ко се не слаже да изнесе своју сугестију, кључ је у анимирању постојећих ресурса са којима располажемо, а то су ЧАК ТРИ народна посланика. Мени искрено не би ни било битно ко би од њих иницирао, јер сам свестан сујете политичара, нити је битно ко би све то водио, али је битно у истој просторији (мој предлог: мала сала Скупштине општине) окупити следећи тим:

– сво троје народних посланика
– све бивше директоре ЈКП „#отровод
– штрајкачки одбор и заинтресоване раднике
– све заинтресоване медије (без #наПРДњачке цензуре)
(НАПОМЕНА: без спороходног општинског руководства)

Такође истичем, да уколико неко има још предлога, а у смислу проширења овог тима, слободно такав предлог изнесе у коментарима.

Шта би био бенефит таквог окупљања, јавне дебате или већ како би се формулисао тај састанак?

Идеја би у основи требало да садржи заједничку платформу, а са којом би сво троје народних посланика наступили пред свим републичким институцијама, као и пред надлежним министарствима, са циљем превазилажења предапокалиптичне ситуације у општини. У тој платформи би требало истаћи, да је читав муниципал, са постојећим индустријским, економским и туристичким потенцијалима ОСАКАЋЕН недостатком воде и ужасном економском ситуацијом превасходно у ЈКП „#отровод“. Проширењем проблематике, свакако би требало указати и на друге проблеме, али и то да било какво свеобухаватно решење мора имати водоснабедевање као приоритет. Ок, ово све јесте познато, али је неопходно навести и шта би се евентуално захтевало (или можда чак и са блажим формулацијама: шта би се искало, за шта молило) од државе. Бесповратна помоћ? Субвенција? Кредит? То нека одлуче на састанку. Битно је да до истог дође. Овог пута нећу критиковати актуелно општинско руководство, јер желим да верујем да су учинили све што су могли преко својих страначких органа, вероватно покушавајући да се обрате на исте адресе које сам и сам навео, али пошто су били без подршке народних посланика, мислим да једноставно нису имали капацитет.
Надам се да ће ову моју идеју, сугестију, а ја бих ипак ово назвао апелом, видети ко би требало. А сад питање за крај:

ИМА ЛИ ВОЉЕ?

 (Преузето: Атаман Заглибљански)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *