IMA LI VOLjE?

14359139_302799646765124_7425806796381371485_nOduvek sam želeo da verujem da je altruistički pristup kozačkog kodeksa primenljiv, čak i u ovako maloj sredini, kao što je municipal Pljankovil. Shodno tome, a uključujući sve poznate faktore, zaključio sam da možda postoji rešenje. Elem, po meni, a dopustiću svakome ko se ne slaže da iznese svoju sugestiju, ključ je u animiranju postojećih resursa sa kojima raspolažemo, a to su ČAK TRI narodna poslanika. Meni iskreno ne bi ni bilo bitno ko bi od njih inicirao, jer sam svestan sujete političara, niti je bitno ko bi sve to vodio, ali je bitno u istoj prostoriji (moj predlog: mala sala Skupštine opštine) okupiti sledeći tim:

– svo troje narodnih poslanika
– sve bivše direktore JKP „#otrovod
– štrajkački odbor i zaintresovane radnike
– sve zaintresovane medije (bez #naPRDnjačke cenzure)
(NAPOMENA: bez sporohodnog opštinskog rukovodstva)

Takođe ističem, da ukoliko neko ima još predloga, a u smislu proširenja ovog tima, slobodno takav predlog iznese u komentarima.

Šta bi bio benefit takvog okupljanja, javne debate ili već kako bi se formulisao taj sastanak?

Ideja bi u osnovi trebalo da sadrži zajedničku platformu, a sa kojom bi svo troje narodnih poslanika nastupili pred svim republičkim institucijama, kao i pred nadležnim ministarstvima, sa ciljem prevazilaženja predapokaliptične situacije u opštini. U toj platformi bi trebalo istaći, da je čitav municipal, sa postojećim industrijskim, ekonomskim i turističkim potencijalima OSAKAĆEN nedostatkom vode i užasnom ekonomskom situacijom prevashodno u JKP „#otrovod“. Proširenjem problematike, svakako bi trebalo ukazati i na druge probleme, ali i to da bilo kakvo sveobuhavatno rešenje mora imati vodosnabedevanje kao prioritet. Ok, ovo sve jeste poznato, ali je neophodno navesti i šta bi se eventualno zahtevalo (ili možda čak i sa blažim formulacijama: šta bi se iskalo, za šta molilo) od države. Bespovratna pomoć? Subvencija? Kredit? To neka odluče na sastanku. Bitno je da do istog dođe. Ovog puta neću kritikovati aktuelno opštinsko rukovodstvo, jer želim da verujem da su učinili sve što su mogli preko svojih stranačkih organa, verovatno pokušavajući da se obrate na iste adrese koje sam i sam naveo, ali pošto su bili bez podrške narodnih poslanika, mislim da jednostavno nisu imali kapacitet.
Nadam se da će ovu moju ideju, sugestiju, a ja bih ipak ovo nazvao apelom, videti ko bi trebalo. A sad pitanje za kraj:

IMA LI VOLjE?

 (Preuzeto: Ataman Zaglibljanski)

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *