ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

ДРУГИ ПИШУ

НАСИЛНИ МИР СА (РЕ)КАПИТУЛАЦИЈОМ #лојалиста!

Иако гнусније увреде, једних на рачун других, грађани нису чули у историји локалног политиканства, па чак и кад су у питању међустраначки, а не унутарстраначки обрачуни, поједини имају образа да јавно изговоре како код њих нема никаквих сукоба, а ни подела. Дакле, по Петеру Милбанфиреру грађани су будале и умислили су све оно изговорено на оној конференцији с #мрачњацима, а на којој је он лично користио термине и фразе типа (цитирам): пуч, преврат, најтужније сцене, није нормално, политички патуљци, повукли корене из СПС-а (одакле је и сам), морални квалитети одборника СНС-а, срамна акција, немају неке квалитете, неостварене – нереалне амбиције, комплекси и лична корист.

А можда су грађани потпуно луди, па су умислили и да је Симић из Казабланка-клана изговорио да од 20. децембра #наПРДњаци нису на власти у Прљанковилу?

Не, ипак су грађани комплетни идиЈоти, ако су случајно чули да је исти тај Симић из Казабланка-клана изговорио, да ће виновници тих догађаја бити ХИТНО искључени из #наПРДњачке странке.

Елем, да се присетимо шта је још тај Симић из Казабланка-клана рекао, а грађани умислили: перфидно, уцене и претње, пласирање разних невешто измишљених прича (документованих пљачки, објављених у медијима), извесне особе којима није место у најстабилнијој (!?) и најјачој странци, грађани неће бити изеверени (!?), најављујемо борбу… итд.

Све у свему, упоредимо ли оно изговорено данас и изговорено на тој опскурној конференцији с #мрачњацима од пре нешто више од месец дана, заиста је скандалозно вређати грађане лудоријама појединаца, а који уместо извињења за безочно лагање, нерад и неСНСпособност сада траже клицу уједињења заменом теза и пребацивањем одговорности на неке друге.

Сад су им криви грађани што су чули све те међусобне увреде, можда!?

Да л’ да се грађани праве слепи и глуви и на њихове резултате?

Неће то ићи баш тако, а ни лако.

Многи од вас ће се вероватно запитати шта стоји иза свега овога и откуд све ово?

Одговор је и више неголи једноставан: нови координатор-губернатор.

Неко ми рече да им је управо такав и био неопходан; бахат, некултуран, нецивилизован (брђанин); да псује, вређа, понижава, а и прети. Оно што ће посебно изненадити многе је чињеница, да се управо такав ставио на страну #побуљеника, притом натерао #лојалисте, да за мање од ништа подржавају #побуљенике, а да су преостали #мрачњаци само гунђали и то више себи у браду неголи јавно. Шта значи „мање од ништа“? То значи, да не само да се нико од смењених неће вратити у општинску зграду, већ да ће морати и да подрже смену преосталих директора, а који су постављени у периоду од априла до децембра 2016.

Као једину позитивну ствар, а у вези свих ових догађаја, важно је нагласити, да су изнедрена два права хероја овог унутарстраначког или унутаркоалиционог рата (којег „као“ није ни било), пошто се и то преплиће. Први је гдин Стојан Крстић, који се и поред три бај-паса држао јуначки и истрпео најбизарније увреде, псовке и претње од стране координатора, а други је Баћко од Колонију, јер је једини имао петље да се супротстави координатору и остао доследан својим уверењима.

Но, пошто „рата“ није ни било, по Петер Милбанфиреру, време је да потражимо и много реалније хероје, а то су ови млади људи међу #побуљеницима, који су за непуна два месеца покуцали на сва врата, како су и обећали, не би ли надокнадили све оно пропуштено у 7 месеци режима #лојалиста.

Поменућу само нека од тих „врата“: министар Антић – Министарство за рударство и енергетику (у вези дугова за струју), министарка Брнабић – Министарство за управу и локалну самоуправу (у вези прекобројно запослених, водовода итд.), директор ЕПС-а (у вези дугова за струју: отписа и репрограма), министар Вујовић – Министарство финансија (у вези финансијске подршке социјалном програму за раднике), ЈИЕ Инжењеринг (у вези израде пројекта за реконструкцију водоводне мреже)… итд.

Да ли би у овим резултатима рада требало потражити и разлоге за капитулацију #лојалиста? Нажалост, не.

Ипак је у питању координатор, а и избори.

 

(Преузето: Атаман Заглибљански)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *