ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

ДРУГИ ПИШУ

Жика Шареница и супруга избачени из сопственог стана: ДОБРО СМО ЖИВИ КРОЗ ШТА СМО ПРОШЛИ

89fca38e3b38637c5348d3c1ab291239Познати ТВ водитељ Живорад – Жика Николић и његова супруга Зорана Недић пре више од две деценије купили су стан у Београду. Пет година касније уселили су се у њега, а после десетак дана били су избачени.

– Стан који је у Улици Мије Ковачевића на Палилули купили смо 1995. од инвеститора „Инвест-експорт групе“ тако што смо му дали стан од 26 квадрата и доплатили 24.000 марака. Шест година касније инвеститор нас је увео у посед. После десетак дана дошли су неки људи из Омладинско-спортског друштва, који су били партнери са фирмом за изградњу и избацили нас из стана – каже за „Блиц“ Жикина супруга Зорана Недић.

Она не крије да је разочарана и љута на систем, те признаје да јој је изузетно тешко што мора да се бори за сопствену некретнину коју је пре двадесет година исплатила. Жика и његова супруга нису били у стану када су у зграду насилнички упали људи из Омладинско-спортског друштва, али кажу да је ситуација била страшна.

– На срећу, нисмо били у стану, али комшије су нам испричале да је било страшно, да су децу затварали у купатила и закључавали док је трајала тортура. Обијале су се браве, ломила врата… Наше комшије су помислиле да је боље да оду из својих станова него да изгубе главу – каже Жика.

Цео случај пријављен је МУП-у на општини Палилула, међутим, нико није реаговао.

– Ишао сам у то друштво. Рекли су ми да тамо главну реч води Звездан Терзић, бивши председник ОФК Београд. Љубазно ме је примио. Када сам рекао да желим свој стан, рекао је: „Донесите паре и добићете стан“. Он рачуна да је то сада све њихово – прича нам Жика.

475bb7abcd9ffc17c12b75452d245814Зграду у којој се налази стан заједнички су градили ОСД и фирма „Инвест-експорт“. Та фирма је била и задужена за продају некретнина, док је ОСД само требало да добије мањи део укупних прихода. Након што је међу њима дошло до сукоба, дебљи крај извукли су станари. Десет година Жикина супруга била је на суду, међутим пресуда није донесена у њихову корист.

– Судије су се понашале као замађијане. Стекао сам утисак да они само растежу ствари. Мењају се судије, нова вештачења, расправе су заказиване једном у годину дана. Држава Србија треба да нам објасни зашто овако пролазимо. Од лопова морамо да купујемо нашу ствар. Корупција је велика, судије се продају за мале паре. Не могу да верујем да су у нашем случају конкретно прескочили неке кључне доказе – каже Жика.

Иако је са супругом планирао да стан поклони ћерки, до тога, нажалост, није дошло.

– Повређен сам као човек. Тужан сам и не могу да верујем да се то догађа у Србији. Не верујем овој земљи. Велика је срећа када улицом прођете а да вам се ништа не деси. Јако сам разочаран и тужан због свега – каже Жика и додаје:

– Стан смо купили за ћерку, желели смо да се она осамостали. Ипак, она сада станује са нама у 48 квадрата, што је тужно. Ево, чекамо да јој Србија омогући да добије оно што су њени родитељи одавно платили.

4d15139483d4ee9c58910ba02329f0afДа бисмо сазнали шта се догодило чувеном Жики Шареници и његовој супрузи, позвали смо и Звездана Терзића, генералног директора ФК Црвена звезда, и од њега добили јасан и кратак одговор:

– На утакмици сам. Немојте да ми досађујете. Нисам га ја преварио и избацио, већ та фирма.

 

(Преузето: БЛИЦ)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *