ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

Представама за децу ”Песмарица са Ђолутком” и ”Ко је овде Црвенкапа?” у присуству великог броја Паланчана званично прорадио Трг културе

Представама за децу ”Песмарица са Ђолутком” и ”Ко је овде Црвенкапа?”, у присуству великог броја Паланчана, углавном најмлађих, званично је прорадио Трг културе.

Програм су организовали ПУ ”Чика Јова Змај” и Установа Културни центар, под покровитељством Општине.

Присутне је поздравио и председник Општине Никола Вучен, који је истакао да је ”Смедеревска Паланка место из кога потичу многи знаменити људи, који су пружили велики допринос култури нашег народа, у области уметности, природних и друштвених наука, у популаризиацији културе и изучавању и неговању обичаја и традиције овог краја.У бибиотеци, ипсред које је изграђен овај трг, у завичајном фонду, чувају се дела бројних аутора из Смедеревске Паланке и околине. Поменимио само име Милутина Срећковића, чувеног професора и књижевног критичара по коме је библиотека у Паланци добила име. С обзиром на богату културну традицију нашег краја – јасно је из ког разлога је трг који вечерас отварамо добио управо ово име – Трг културе”.

На крају програма приређен је ватромет.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *