Predstavama za decu ”Pesmarica sa Đolutkom” i ”Ko je ovde Crvenkapa?” u prisustvu velikog broja Palančana zvanično proradio Trg kulture

Predstavama za decu ”Pesmarica sa Đolutkom” i ”Ko je ovde Crvenkapa?”, u prisustvu velikog broja Palančana, uglavnom najmlađih, zvanično je proradio Trg kulture.

Program su organizovali PU ”Čika Jova Zmaj” i Ustanova Kulturni centar, pod pokroviteljstvom Opštine.

Prisutne je pozdravio i predsednik Opštine Nikola Vučen, koji je istakao da je ”Smederevska Palanka mesto iz koga potiču mnogi znameniti ljudi, koji su pružili veliki doprinos kulturi našeg naroda, u oblasti umetnosti, prirodnih i društvenih nauka, u populariziaciji kulture i izučavanju i negovanju običaja i tradicije ovog kraja.U bibioteci, ipsred koje je izgrađen ovaj trg, u zavičajnom fondu, čuvaju se dela brojnih autora iz Smederevske Palanke i okoline. Pomenimio samo ime Milutina Srećkovića, čuvenog profesora i književnog kritičara po kome je biblioteka u Palanci dobila ime. S obzirom na bogatu kulturnu tradiciju našeg kraja – jasno je iz kog razloga je trg koji večeras otvaramo dobio upravo ovo ime – Trg kulture”.

Na kraju programa priređen je vatromet.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *