ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

30. зимски сусрети учитеља Србије у Смедеревској Паланци

IMG_0975ЈАЧАЊЕ ПРОФЕСИОНАЛНИХ КОМПЕТЕНЦИЈА

 

У Смедеревској Паланци, у организацији Друштва учитеља, одржани су 30. зимски сусрети учитеља Србије посвећени јачању професионалних компетенција просветних радника. Почели су пригодним музичким програмом  ученика, који су извели неколико допадљивих песама, измамивши буру аплауза у великој дворани Скупштине општине која је била испуњена до последњег места. Позиву за учешће на овим сусретима одазвало се 25 школа из града домаћина, Велике Крсне, Смедерева и других места, чији су представници после пленарног дела пратили  радионице у Паланачкој гимназији. Радионице су биле посвећене савременим трендовима у методологији и васпитно-образовном процесу.

IMG_0976IMG_0974Потсетивши да се Сусрети учитеља Србије по четврти пут одржавају у Смедеревској Паланци, Олга Никодијевић се захвалила локалној самоуправи што је обезбедила салу, овога пута загрејану, за њихово одржавање, а потом и директору Паланачке гимназије који је учесницима ставио на располагање учионице ове школе.

-Све ово у нашем граду не би било могуће да нема Друштва учитеља Смедеревске Паланке, ентузијазма и људи који желе да раде и организују овакве скупове – подвукла  је  Олга Никодијевић. -Самим тим што се ово одржава четврти пут у нашем релативно малом месту, значи да смо успели у остваривању  наших циљева, па и омасовљењу  нашег Друштва. У наредном периоду имаћемо и две трибине које ће бити интересантне  колико и она на крају прошле календарске године на којој је гостовао проф. др Павле Ковачевић када је, такође, сала била пуна. Истакла бих, овом приликом, нашег врло агилног председника  Мирољуба Петрића, најбољег учитеља за своје ђаке, и Игора Радовановића, који носе велике заслуге за све ово што се данас дешава у нашем  граду.

Представница Министарства просвете Тијана Глушица, подвукла је како јој представља велико задовољство пружена могућност да поздрави учеснике 30. зимских сусрета учитеља Србије, пожелевши им, прим том, срећан и успешан рад. Друга гошћа  Снежана Милојковић  потсетила је да је Савез учитеља Србије основан пре 30 година  као струковно-стручна организација, која има задатак да афирмише рад учитеља и обезбеди подједнаке услове образовања за сву децу. Савез има 54 учитељска друштва и бави се организовањем зимских сусрета, сабора, семинара и других стручних скупова.

IMG_0981Радионице су се бавиле разноврсним темама  као што су: Шта сваки наставник треба да зна, драмска и луткарска секција, како једни другима могу помоћи да се ради квалитетније, геометрија у трећем и четвртом разреду основне школе, физичко образовање у учионици  у малим школама и стони тенис као изабрани  спорт у ИИИ и ИВ разреду, професионални стрес – стратегија заштите и изборни предмети – народна традиција – материјално и духовно наслеђе у Србији.

У пратећем програму Зимских  сусрета учитеља, организована је изложба уџбеника, наставних средстава  и дечје штампе за ученике основне школе.

Д.Јанојлић

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *