ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Политика

47. седница Општинског већа

Untitled-1На 47. седници чланови Општинског већа, са једном тачком дневног реда, једногласно су донели Одлуку о начину измирења дуга за порезе и доприносе ЈКП „Водовод“ који, у складу са одлуком Владе Републике Србије, подразумева да се укупан износ од 72 милиона динара, што обухвата главницу и 27.758.115 динара камате, убудуће исплаћује у 48 месечних рата, уместо у 24 рате, као до сада.

Ову одлуку, за представнике медија, прокоментарисао је председавајући, председник Општине Радослав Милојичић:

-Без обзира на то што су многе државне институције у ванредном стању, због парламентарних избора који ће се одржати 16. марта, ми морамо, пре свега, да водимо рачуна о нашим предузећима и нашим суграђанима – нагласио је Милојичић. – Ова седница је сазвана по хитном поступку, јер смо успели да постигнемо један повољан уговор. Познато је да смо имали проблем са ЈКП „Водовод“, због неплаћања пореза и доприноса много година уназад. Имали смо обавезу да овај дуг измирујемо у 24 рате, што је подразумевало да из буџета локалне самоуправе за то издвајамо три милиона месечно, што је за нас била велика цифра, јер сваки динар је у овим тешким временима битан. Ми смо успели да продужимо рок за отплату на 48 рата, тако да ће месечна рата убудуће износити око милион динара.

Милојичић је рекао и да се нада да ће паланачка општина  у фебруару постати најликвиднија општина у Србији јер је у претходној години исплаћено 220 милиона динара вишегодишњих дугова добављачима.

-Мислим да је то за сваку похвалу, да ћемо од првог марта бити потпуно ликвидни и да неће бити никаквих дуговања и блокада – рекао је председник Општине.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *