47. sednica Opštinskog veća

Untitled-1Na 47. sednici članovi Opštinskog veća, sa jednom tačkom dnevnog reda, jednoglasno su doneli Odluku o načinu izmirenja duga za poreze i doprinose JKP „Vodovod“ koji, u skladu sa odlukom Vlade Republike Srbije, podrazumeva da se ukupan iznos od 72 miliona dinara, što obuhvata glavnicu i 27.758.115 dinara kamate, ubuduće isplaćuje u 48 mesečnih rata, umesto u 24 rate, kao do sada.

Ovu odluku, za predstavnike medija, prokomentarisao je predsedavajući, predsednik Opštine Radoslav Milojičić:

-Bez obzira na to što su mnoge državne institucije u vanrednom stanju, zbog parlamentarnih izbora koji će se održati 16. marta, mi moramo, pre svega, da vodimo računa o našim preduzećima i našim sugrađanima – naglasio je Milojičić. – Ova sednica je sazvana po hitnom postupku, jer smo uspeli da postignemo jedan povoljan ugovor. Poznato je da smo imali problem sa JKP „Vodovod“, zbog neplaćanja poreza i doprinosa mnogo godina unazad. Imali smo obavezu da ovaj dug izmirujemo u 24 rate, što je podrazumevalo da iz budžeta lokalne samouprave za to izdvajamo tri miliona mesečno, što je za nas bila velika cifra, jer svaki dinar je u ovim teškim vremenima bitan. Mi smo uspeli da produžimo rok za otplatu na 48 rata, tako da će mesečna rata ubuduće iznositi oko milion dinara.

Milojičić je rekao i da se nada da će palanačka opština  u februaru postati najlikvidnija opština u Srbiji jer je u prethodnoj godini isplaćeno 220 miliona dinara višegodišnjih dugova dobavljačima.

-Mislim da je to za svaku pohvalu, da ćemo od prvog marta biti potpuno likvidni i da neće biti nikakvih dugovanja i blokada – rekao je predsednik Opštine.

 

 

 

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.