ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

Активности Удружења жена „Фемина“: СЕМИНАР О ЗАСТУПАЊУ ЖЕНА ПРЕД ПОВЕРЕНИКОМ ЗА ЗАШТИТУ РАВНОПРАВНОСТИ

PZR&Femina_22.3.2014 (9)Једнодневни семинар на тему „Заступање жена пред независнoм институцијoм Повереникa за заштиту равноправности“ одржан је 22.3.2014. године у Смедеревској Паланци у организацији УЖ „Фемина“ из овог града. Семинар је одржан у оквиру пројекта „Новим знањима до побољшања социјалних услуга за жене“ који финансира Министарство рада, запошљавања и социјалне политике. Семинар је био намењен волонтеркама УЖ „Фемина“ како би стекле нова знања и вештине и тиме прошириле дијапазон услуга за које жене могу да им се обрате.

На овом семинару представљени су мандат и активности институције Повереника за заштиту равноправности. Представнице стручне службе Повереника Марија Зарић и Данијела Стојименов, говориле су о правном статусу институције, надлежностима и досадашњим резултатима рада. Полазницама семинара, представљене су ситуације у којима се могу обратити Поверенику и начин на који то могу да учине. Посебно је било речи о примерима дискриминације жена и поступању Повереника у тим случајевима. Такође, на семинару је говорила и Александра Несторов, представница Мреже „Жене против насиља“, коалиције специјалистичких женских невладиних организација које пружају индивидуалну подршку женама. Она је говорила о активностима и искуствима Мреже везаних за подношење притужби Повереници за заштиту равноправности на дискриминацију жена приликом запошљавања.

Након практичних вежби за писање притужби Поверенику, полазнице семинара идентификовале су „on line“ образац за запошљавање који садржи дискриминаторна питања и тим поводом Поверенику поднеле притужбу због дискриминације у сфери рада и запошљавања.

Добрила Катић

Ана Стојановић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *