ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

Амбасадор Грчке у Београду Константинос Икономидис примио српског писца Дејана Црномарковића

5Његова екселенција амбасадор Републике Грчке у Србији, господин Константинос Икономидис, приредио је, у згради амбасаде, пријем за српског писца Дејана Црномарковића, и чланове његове породице, супругу Слађану и сина Луку Николу. Пријем је уприличен поводом запаженог успеха Црномарковићеве књиге „О изгубљеним данима“ коју је, крајем прошле године, у преводу визуелне уметнице др Норе Лефе и рецензији проф. др Павлоса Лефаса, објавио грчки издавач „Direct publishing“.  Књига је, после промоције у атинском „Free thinking zone“, и интервјуа који је Црномарковић дао за грчки „Culture now“ пронашла пут до читалаца, па је прво издање распродато.

6На пријему у амбасади Грчке у Београду амбасадор Икономидис је истакао значај оваквих догађаја за културну сарадњу две пријатељске земље и подсетио на некадашњу изузетну популарност српског писца Данила Киша у Грчкој. Амбасадор се интересовао како је дошло до грчког издања књиге „О изгубљеним данима“, о плановима за њене будуће презентације, а упитао је Црномарковића и који аутори су највише утицали на његов књижевни развој.

Наш писац поклонио је амбасадору Грчке један примерак књиге са посветом, неколико књига за Библиотеку грчке амбасаде и Грчки културни центар у Београду. Црномарковић 3је амбасадору Икономидису поклонио и друго издање своје прве књиге „Део немира“ на српском језику, које је недавно објавила Библиотека „Милутин Срећковић“ у Смедеревској Паланци.

Уследио је и позив амбасадору Грчке да посети Смедеревску Паланку.

 

Д.Ј.

 

 

One thought on “Амбасадор Грчке у Београду Константинос Икономидис примио српског писца Дејана Црномарковића

  • Svaka cast sto svojim uspesima prezentujete nas grad na najbolji nacin!

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *