ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

Свечаност поводом Дана општине Смедеревска Паланка  

DSCN7422-Сматрам да су сви људи отворена срца, сви који су добронамерни, а ви спадате у њих, апсолутно неопходни овој општини, и сигуран сам да ћете сви, својим деловањем, помоћи да превазиђемо проблеме којима се тренутно бавимо – рекао је председник општине Петар Милић на свечаности поводом Дана општине Смедеревска Паланка

 

Пре седамнаест година, 16. јун је проглашен Даном општине Смедеревска Паланка. Тим поводом руководство локалне самоуправе организовало је пригодну свечаност, којом је обележен овај општински празник.

После химне „Боже правде“, у извођењу хора Музичке школе „Божидар Трудић“, у холу испред велике и мале сале СО, гостима, из наше и суседних општина, обратио се, у име домаћина, председник општине, Петар Милић.

– Као први човек Општине, имам дужност и част да поздравим све овде присутне, наше DSCN7415пријатеље, госте и запослене у локалној самоуправи, и да подсетим шта ми данас овде прослављамо. Данас је Дан општине Смедеревска Паланка, јер је, 1866. године, на овај дан, место у коме живимо добило статус варошице. То је историјски аспект ове приче. Дуго сам размишљао шта могу да кажем овим поводом, на једној пригодној свечаности, а да ме не повуче ситуација која тренутно влада у општини. Не желим да  вас oптерећујем сувопарним подацима, могу само да кажем да ситуација није сјајна – а ово су веома благе речи – и можда је ово један од најтежих тренутака који наша општина проживљава. Зато је и само обележавање овог датума сведено на минимум. Ја вам се због тога извињавам, али овакав начин обележавања примерен је тренутку у коме се општина налази. Овде су и запослени, и привредници из ове општине, овде су људи различитих поља деловања и занимања. Овде сте из више разлога. Најпре, зато што желимо да покажемо да имамо вољу и жељу, а на крају крајева – то и морамо, да побољшамо услове живота у овој општини. Са друге стране, овде су наши пријатељи и драги гости из околних општина, јер ми треба да имамо добре односе са свима, да се ослањамо једни на друге. Да ли је тога било IMG_9828у претходном периоду, у то нећу да улазим. Ми смо, једноставно, отвореног срца наступили према свима, а тако ћемо и убудуће да чинимо – па је и то разлог што сте сви данас овде. Рећи ћу вам још једну ствар: због напред наведене ситуације, сматрам да су сви људи отворена срца, сви који су добронамерни, а ви спадате у њих, апсолутно неопходни овој општини, и сигуран сам да ћете сви, својим деловањем, помоћи да превазиђемо проблеме којима се тренутно бавимо – рекао је председник општине и захвалио гостима који су својим присуством увеличали овај свечани тренутак.

Од 18 часова на Тргу код фонтане одржаће се културно забавни програм на коме ће наступити КУД „Абрашевић“, КУД „Гоша“, Аца Митровић – млади таленти 4 извођача, Mима Мајсторовић, као и рок групе „Јован Николин бенд“, „Некудим“, „Crash“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *