ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

Амбасадор Републике Кореје посетио Смедеревску Паланку и донирао заштитне маске Дому здравља

Амбасадор Републике Кореје Хјонг-ћан Че, саветник Донгхван Че и други секретар Ли Гарам посетили су Смедеревску Паланку и Дому здравља донирали заштитне маске.

Посета је започела пријемом у Општини и том приликом гости су донирали одређену количину заштитних маски и за запослене у локалној самоуправи.
Састанку у Дому здравља присуствовали су, поред гостију, председник Општине Никола Вучен, начелница Одељења за локални економски развој Општинске управе Мима Благојевић, директор Дома здравља др Милан Матејић, главна сестра Дома здравља Данијела Петровић и представници Фабрике „Кјунгшин кејбл“.

Председник Општине, Никола Вучен, захвалио је Амбасади Републике Кореје и амбасадору Чеу на донацији и пријатељству.

– Нас у наредном периоду очекује отварање јужнокорејске фабрике „Кјунгшин кејбл“, на чему такође дугујемо велику захвалност амбасадору Чеу. Он је препознао нашу искрену жељу за станим инвестицијама и жељу да се у Паланци сагради оваква фабрика. Уз помоћ државе и председника Вучића, потрудили смо се да прве стране инвестиције ту и остану. Кроз овакво заједничко деловање препознају се прави пријатељи. У наредно периоду градићемо „Кјунгшин кејбл“ заједно, а уз то и наше пријатељске односе – рекао је Вучен.

Амбасада Републике Кореје у Београду донирала је заштитну медицинску опрему и другим здравственим установама у Србији али, како је истако амбасадор Хјонг-ћан Че, ово је прва посета Дому здравља где је лично уручио донацију.

Он је истакао да је Смедеревска Паланка за њега посебно место у коме је компанија „Кјунгшин кејбл“ одлучила са инвестира.

-Упркос пандемији радови нису стали и фабрика је саграђена много брше неко што је планирано. Волео бих да и у будућности наставимо сарадању између Србије и Републике Кореје. Желео бих да ова инвестиција буде модел другим компанијама да инвестирају у Србију. Ово је трећи пут да сам у Смедеревској Паланци, што се до сада није дешавало да посетим један град више пута. Одлучио сам овде да донирам заштитну опрему. Као што је председник Општине Вучен рекао, прави пријатељи се познају онда када је невоља, ми смо као прави пријатељи желели да помогнемо управо вама у Смедеревској Паланци – рекао је амбасадор Хјонг-ћан Че.

Директор Дома здравља, др Милан Матејић захвалио је амбасадору Републике Кореје на посети и донацији истакавши да је то прва донација једне стране амбасаде паланачком здравству.

-На овај начин директно помажете нама, здравственим радницима, а индиректно свим нашим пацијентима са територије Општине Смедеревска Паланка. Заштитна опрема коју сте нам донирали ће подићи ниво безбедности наших радника, с обзиром да су маске које сте нам донирали тренутно најквалитетније на тржишту и пружају висок ниво заштите од коронавируса. У овим тешким временима за здравствене раднике, лично ми је драго да пријатељство и солидарност не познају границе. Амбасада Републике Кореје је кроз своје активности показала да географска удаљеност не представља препреку пријатељским односима наших земаља – рекао је др Матејић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *