ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

ДруштвоОбразовање

„Азањци на турнеји по Србији“

Smederevo 03.12.2014.Након успешног наступа у смедеревском Центру за културу ученици ОШ „Радомир Лазић“ из Азање настављају са приказивањем свог програма у вези са обележавањем стогодишњице од почетка Прво светског рата. Програм „У славу и част предака и Отаџбине“ имаће прилике да погледају у Трстенику и Крњеву.

У организацији Народног универзитета азањски ученици ће Програм приказати у Трстенику 10. децембра, док ће у Крњеву гостовати 12. децембра у Trstenik plakatорганизацији ОШ „Вук Караџић“. У оба случаја програм ће бити приказан у 13 сати како би се обухватио највећи број школараца.

Да подсетимо, сам програм је мултимедијално-сценски рецитал књижевно-историјских садржаја који је припремило Стручно веће друштвене групе предмета ОШ „Радомир Лазић“ из Азање, а учествују ученици седмог и осмог разреда.

Слађана Р. Јелић, наставница српског језика и Дамир С. Живковић, наставник Plakat Krnjevoисторије ОШ „Радомир Лазић“ из Азање направили су адаптацију текста „За част отаџбине“ наставнице Ксеније Чонић (ОШ „Слободан Бајић Паја“, Нови Карловци).

За крај првог полугодишта предвиђена је и једна реприза у Азањи промењеног Програма чиме би се заокружило приказивање за ову календарску годину.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *