„Azanjci na turneji po Srbiji“

Smederevo 03.12.2014.Nakon uspešnog nastupa u smederevskom Centru za kulturu učenici OŠ „Radomir Lazić“ iz Azanje nastavljaju sa prikazivanjem svog programa u vezi sa obeležavanjem stogodišnjice od početka Prvo svetskog rata. Program „U slavu i čast predaka i Otadžbine“ imaće prilike da pogledaju u Trsteniku i Krnjevu.

U organizaciji Narodnog univerziteta azanjski učenici će Program prikazati u Trsteniku 10. decembra, dok će u Krnjevu gostovati 12. decembra u Trstenik plakatorganizaciji OŠ „Vuk Karadžić“. U oba slučaja program će biti prikazan u 13 sati kako bi se obuhvatio najveći broj školaraca.

Da podsetimo, sam program je multimedijalno-scenski recital književno-istorijskih sadržaja koji je pripremilo Stručno veće društvene grupe predmeta OŠ „Radomir Lazić“ iz Azanje, a učestvuju učenici sedmog i osmog razreda.

Slađana R. Jelić, nastavnica srpskog jezika i Damir S. Živković, nastavnik Plakat Krnjevoistorije OŠ „Radomir Lazić“ iz Azanje napravili su adaptaciju teksta „Za čast otadžbine“ nastavnice Ksenije Čonić (OŠ „Slobodan Bajić Paja“, Novi Karlovci).

Za kraj prvog polugodišta predviđena je i jedna repriza u Azanji promenjenog Programa čime bi se zaokružilo prikazivanje za ovu kalendarsku godinu.

 

 

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.