ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

Барба ипак у Смедереву у организацији слободоумних грађана

Концерт Влада Георгиева, који је требало да буде одржан 4. марта у Смедереву, отказан је прошле недеље по други пут, по свему судећи, сада и дефинитивно. Разлог отказивања је непознат, а сумња је пала на Барбино јавно исказивање подршке једном од председничких кандидата, конкретно – присуство промотивном скупу Саше Јанковића.

Мада су из Спортске хале Смедерево у почетку говорили да су „проблем осигурачи“, потом и да је „дошло до одлагања“, сада је готово извесно да Барба неће у суботу бити на бини. Иван Вучић, директор Хале, није се јавно огласио да образложи отказивање концерта. Напротив, ових дана је, с мање или више успеха, избегавао и новинаре и љубопитне грађане Смедерева. А новинарима, вазда вицкастим, његово презиме је одлично послужило, па се тако појавио и наслов – „Вучић забранио концерт Владе Георгиева“.

Смедеревце је оваква одлука руководства Спортске хале, сумња се – наложена „с вишег места“, прилично изнервирала, толико да су решили да концерт ипак буде одржан. С Владом или без њега. Наредне суботе, у 20 и 30, у термину када је требало да буде концерт, заказано је окупљање на централном градском тргу. Позван је и Владо Георгиев, да присуствује или учествује, а у ту сврху је установљена и Фејсбук група, која је за дан нарасла на 3.000 чланова. Георгиев се није директно огласио тим поводом, само је преко колегинице Кристине Ковач, одговарајући на њен твит, написао: „долазим“.

У међувремену, број чланова ФБ групе расте, баш као и одлучност Смедереваца да овога пута не отрпе мешање политике у живот свакодневни. Установитељи групе, баш као и гро чланова у својим постовима, тврде да у суботу неће доћи на трг због политике него због права на слободу, укључујући ту и слободу избора – шта ће и кога да слушају, макар када је музика у питању. Смедеревци позивају и све остале који тако мисле да им се придруже.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *