ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

БЛОКИРАН РАЧУН БОЛНИЦЕ „СТЕФАН ВИСОКИ“

DSC00437Смедеревска Паланка, 16. јул 2015.

На данашњој конференцији за штампу, директор Опште болнице „Стефан Високи“, др Горан Богдановић, саопштио је да је од 8. јула рачун ове установе у блокади:

– Блокада рачуна је последица нелегалне набавке лабораторијске опреме и реагенаса, и Болница за то дугује повериоцима око 12 милиона динара, без камате – изјавио је Богдановић, оптужујући, истовремено, некадашње руководство Болнице за настанак овог дуга.

– Рад ових апарата и није предвиђен у здравственој установи секундарног типа, каква је наша болница. Због тога су ови апарати решењем инспекције Министарства здравља стављени ван функције, иако смо ми то урадили и пре тог налога, јер потребе за радом тих апарата није било. Случај је предат Јавном тужилаштву које по том питању предузима законом предвиђене активности. Насупрот томе, Болница функционише и функционисаће без проблема. Влада Србије је обезбедила механизме за овакве ситуације , истакао је Богдановић, додавши да су реакције министра здравља и државног секретара у овом министарству  биле тренутне, захваљујући чему Болница и даље ради нормално.

-Функционисање Болнице неће бити угрожено, ни по једном питању, и сви облици функционисања болнице ће наставити да функционишу – рекао је између осталог директор ОБ „Стефан Високи“ на данашњој конференцији за штампу.

Богдановић је подвукао да опрема и реагенси, за које ОБ „Стефан Високи“ сада дугује више од 12 милона динара, нису неопходни у раду установе секундарне здравствене заштите.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *