BLOKIRAN RAČUN BOLNICE „STEFAN VISOKI“

DSC00437Smederevska Palanka, 16. jul 2015.

Na današnjoj konferenciji za štampu, direktor Opšte bolnice „Stefan Visoki“, dr Goran Bogdanović, saopštio je da je od 8. jula račun ove ustanove u blokadi:

– Blokada računa je posledica nelegalne nabavke laboratorijske opreme i reagenasa, i Bolnica za to duguje poveriocima oko 12 miliona dinara, bez kamate – izjavio je Bogdanović, optužujući, istovremeno, nekadašnje rukovodstvo Bolnice za nastanak ovog duga.

– Rad ovih aparata i nije predviđen u zdravstvenoj ustanovi sekundarnog tipa, kakva je naša bolnica. Zbog toga su ovi aparati rešenjem inspekcije Ministarstva zdravlja stavljeni van funkcije, iako smo mi to uradili i pre tog naloga, jer potrebe za radom tih aparata nije bilo. Slučaj je predat Javnom tužilaštvu koje po tom pitanju preduzima zakonom predviđene aktivnosti. Nasuprot tome, Bolnica funkcioniše i funkcionisaće bez problema. Vlada Srbije je obezbedila mehanizme za ovakve situacije , istakao je Bogdanović, dodavši da su reakcije ministra zdravlja i državnog sekretara u ovom ministarstvu  bile trenutne, zahvaljujući čemu Bolnica i dalje radi normalno.

-Funkcionisanje Bolnice neće biti ugroženo, ni po jednom pitanju, i svi oblici funkcionisanja bolnice će nastaviti da funkcionišu – rekao je između ostalog direktor OB „Stefan Visoki“ na današnjoj konferenciji za štampu.

Bogdanović je podvukao da oprema i reagensi, za koje OB „Stefan Visoki“ sada duguje više od 12 milona dinara, nisu neophodni u radu ustanove sekundarne zdravstvene zaštite.

 

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.