ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

Браниславу Милановићу – Рафу постхумно додељена Захвалница ЗТУ „Видовача“: ИМАО ЈЕ ИДЕЈЕ  КОЈЕ СУ БУДИЛЕ  НАДУ

IMG_1683-Водичани су некадашњем народном посланику и челнику Гоше“ на овај начин изразили захвалност за све оно што је учинио за њихово село

 

Завичајно – туристичко удружење „Видовача“ обележило је две деценије од изградње моста на Јасеници у атару Водица и 10 година од смрти Бранислава Милановића – Рафа. Тим поводом на гробу некадашњег народног посланика и челника Холдинг корпорације „Гоша“ окупили су се његови сарадници, пријатељи и поштоваоци да му одају почаст и на овај начин  изразе захвалност за све оно што је учинио за Водичане и ширу друштвену заједницу.

-Никад  нисам радио у „Гоши“, а  Бранислав Милановић – Раф је био мој пријатељ из лова – Scan-151120-0001казао је Мића Загорчић, председник ЗТУ „Видовача“.- Он је много учинио за наше село, а нарочито кад је у питању изградња моста, која је  трајала од 1992. до 1994. године. Премошћавање Јасенице одвијало се у времену велике кризе, али уз велику подршку Бранислава Милановића-Рафа. Водичани никада нису заборавили његову велику заслугу за успешан завршетак великог градитељског подухвата, па је наше Завичајно-туристичко удружење одлучило да му постхумно додели Захвалницу, коју ћемо предати његовој супрузи Дафини.

Лука Опачић, евоцирајући успомене на Рафа, рекао је да су 41 годину радили заједно, а неко време био му је и заменик. Сви договорили, који су се тицали фабрике и посла, завршавани су у року и квалитетно. Раф је на послу остајао до поноћи, јер му је фабрика увек била на првом месту. За њу се борио и жртвовао до последњег радног дана, а и касније кад се прихватио да буде председник Управног одбора Фабрике опреме за пољопривреду и грађевинарство.

IMG_1681Раф је, према ономе што је казао Срба Илић, био човек изузетних квалитета од кога се имало шта научити. Он га лично памти по добрим делима наглашавајући при том, да се остварила његова визија Индустрија „Гоша“ не би доспела у ситуацију у којој је сада. Паја Јовановић је подвукао да је Раф био велики човек и привредник, који је фабрику водио у најтежем времену. Говорио је увек искрено и мудро, а овај инжењер га није доживљавао само као руководиоца, већ га је поштовао као рођеног стрица.

-Бранислав Милановић – Раф је имао идеје које су будиле наду и кад је није било на видику – рекао је Тома Радојковић.- Поверавао је задатке онима за које је био сигуран да ће их извршити. Помогао је свакоме ко му се обратио за помоћ, посебно кад је посао био у питању. Свима је пружао шансу да раде и постану корисни чланови друштва.

Делегација ЗТУ „Видовача“ накнадно ће Захвалницу, додељену  Браниславу Милановићу –Рафу, уручити његовој супрузи, која из здравствених разлога није могла присуствовати овом скупу.

Д. Јанојлић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *