Branislavu Milanoviću – Rafu posthumno dodeljena Zahvalnica ZTU „Vidovača“: IMAO JE IDEJE  KOJE SU BUDILE  NADU

IMG_1683-Vodičani su nekadašnjem narodnom poslaniku i čelniku Goše“ na ovaj način izrazili zahvalnost za sve ono što je učinio za njihovo selo

 

Zavičajno – turističko udruženje „Vidovača“ obeležilo je dve decenije od izgradnje mosta na Jasenici u ataru Vodica i 10 godina od smrti Branislava Milanovića – Rafa. Tim povodom na grobu nekadašnjeg narodnog poslanika i čelnika Holding korporacije „Goša“ okupili su se njegovi saradnici, prijatelji i poštovaoci da mu odaju počast i na ovaj način  izraze zahvalnost za sve ono što je učinio za Vodičane i širu društvenu zajednicu.

-Nikad  nisam radio u „Goši“, a  Branislav Milanović – Raf je bio moj prijatelj iz lova – Scan-151120-0001kazao je Mića Zagorčić, predsednik ZTU „Vidovača“.- On je mnogo učinio za naše selo, a naročito kad je u pitanju izgradnja mosta, koja je  trajala od 1992. do 1994. godine. Premošćavanje Jasenice odvijalo se u vremenu velike krize, ali uz veliku podršku Branislava Milanovića-Rafa. Vodičani nikada nisu zaboravili njegovu veliku zaslugu za uspešan završetak velikog graditeljskog poduhvata, pa je naše Zavičajno-turističko udruženje odlučilo da mu posthumno dodeli Zahvalnicu, koju ćemo predati njegovoj supruzi Dafini.

Luka Opačić, evocirajući uspomene na Rafa, rekao je da su 41 godinu radili zajedno, a neko vreme bio mu je i zamenik. Svi dogovorili, koji su se ticali fabrike i posla, završavani su u roku i kvalitetno. Raf je na poslu ostajao do ponoći, jer mu je fabrika uvek bila na prvom mestu. Za nju se borio i žrtvovao do poslednjeg radnog dana, a i kasnije kad se prihvatio da bude predsednik Upravnog odbora Fabrike opreme za poljoprivredu i građevinarstvo.

IMG_1681Raf je, prema onome što je kazao Srba Ilić, bio čovek izuzetnih kvaliteta od koga se imalo šta naučiti. On ga lično pamti po dobrim delima naglašavajući pri tom, da se ostvarila njegova vizija Industrija „Goša“ ne bi dospela u situaciju u kojoj je sada. Paja Jovanović je podvukao da je Raf bio veliki čovek i privrednik, koji je fabriku vodio u najtežem vremenu. Govorio je uvek iskreno i mudro, a ovaj inženjer ga nije doživljavao samo kao rukovodioca, već ga je poštovao kao rođenog strica.

-Branislav Milanović – Raf je imao ideje koje su budile nadu i kad je nije bilo na vidiku – rekao je Toma Radojković.- Poveravao je zadatke onima za koje je bio siguran da će ih izvršiti. Pomogao je svakome ko mu se obratio za pomoć, posebno kad je posao bio u pitanju. Svima je pružao šansu da rade i postanu korisni članovi društva.

Delegacija ZTU „Vidovača“ naknadno će Zahvalnicu, dodeljenu  Branislavu Milanoviću –Rafu, uručiti njegovoj supruzi, koja iz zdravstvenih razloga nije mogla prisustvovati ovom skupu.

D. Janojlić

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.