Bruka Crvenog krsta u Smederevskoj Palanci: NEZADOVOLJNI SADRŽAJEM ODBILI POMOĆ IZ  ŠVAJCARSKE

13b4d5542f053f077279fd7f5bb01bebVelika bruka, i ozbiljan propust u radu zbog koga bi neko od zaposlenih u Crvenom krstu u Smederevskoj Palanci morao da bude pozvan na odgovornost, dogodili su se kada je zbog nezadovoljstva sadržajem odbijena pomoć koju je za građane ugrožene poplavom sakupila dijaspora u Švajcarskoj.

Katastrofalna poplava u otadžbini digla je dijasporu na noge i odmah su krenule akcije prikupljanja pomoći, ali jedna od humanitarnih pošiljki, koja je stigla od dobrih ljudi iz Švajcarske u Smederevsku Palanku silom prilika morala je da promeni adresu.

Nezadovoljani sadržajem paketa u kojima su se nalazili voda za piće, hrana, lekovi, pelene za decu i odrasle i gumene čizme zaposleni u Crvenom krstu neprimereno su reagovali pa je pošiljka otišla u Petrovac na Mlavi.

– Krajem prošle nedelje smo dovezli humanitarnu pomoć pripremljenu za ugrožene ljude iz Smederevske Palanke. Radilo se o nekoliko tona najpotrebnijih životnih stvari, ali u Crvenom krstu,  počeli su nezainteresovano da izbacuju robu iz kombija i bahato brljaju po paketima, što je mene i moju saputnicu, koja je i organizovala prikupljanje pomoći u Montereu, u Švajcarskoj, Nenu Simić i te kako povredilo. Zbog toga smo odlučili da pomoć ne damo onima za koje je prikupljana, već onima koji prema našem humanom gestu pokažu poštovanje – kaže ogorčeni Lanče Mutoljović.

Tako je pomoć namenjena potopljenim Palančanima završila, posle konsultacija sa ljudima iz Švajcarske, u Petrovcu na Mlavi.

(preuzeto iz „Vesti“)

 

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.