ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

Брука Црвеног крста у Смедеревској Паланци: НЕЗАДОВОЉНИ САДРЖАЈЕМ ОДБИЛИ ПОМОЋ ИЗ  ШВАЈЦАРСКЕ

13b4d5542f053f077279fd7f5bb01bebВелика брука, и озбиљан пропуст у раду због кога би неко од запослених у Црвеном крсту у Смедеревској Паланци морао да буде позван на одговорност, догодили су се када је због незадовољства садржајем одбијена помоћ коју је за грађане угрожене поплавом сакупила дијаспора у Швајцарској.

Катастрофална поплава у отаџбини дигла је дијаспору на ноге и одмах су кренуле акције прикупљања помоћи, али једна од хуманитарних пошиљки, која је стигла од добрих људи из Швајцарске у Смедеревску Паланку силом прилика морала је да промени адресу.

Незадовољани садржајем пакета у којима су се налазили вода за пиће, храна, лекови, пелене за децу и одрасле и гумене чизме запослени у Црвеном крсту непримерено су реаговали па је пошиљка отишла у Петровац на Млави.

– Крајем прошле недеље смо довезли хуманитарну помоћ припремљену за угрожене људе из Смедеревске Паланке. Радило се о неколико тона најпотребнијих животних ствари, али у Црвеном крсту,  почели су незаинтересовано да избацују робу из комбија и бахато брљају по пакетима, што је мене и моју сапутницу, која је и организовала прикупљање помоћи у Монтереу, у Швајцарској, Нену Симић и те како повредило. Због тога смо одлучили да помоћ не дамо онима за које је прикупљана, већ онима који према нашем хуманом гесту покажу поштовање – каже огорчени Ланче Мутољовић.

Тако је помоћ намењена потопљеним Паланчанима завршила, после консултација са људима из Швајцарске, у Петровцу на Млави.

(преузето из „Вести“)

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *