ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

Да ли смедеревска „Електроморава“ гура Паланку пред врата апокалипсе?: ПРЕТИ ИСКЉУЧЕЊЕ СТРУЈЕ ЈКП „ВОДОВОД“ И ПОТПУНИ ПРЕСТАНАК ВОДОСНАБДЕВАЊА

51654140Смедеревска „Електроморава“, која је надређена паланачком огранку, а обе се налазе под крагујевачком централом, поништила је прошле недеље постигнути договор са руководством Општине Смедеревска Паланка о репрограму дуга за струју од 150 милиона динара који има ЈКП „Водовод“ и на тај начин довела грађане пред еколошку катастрофу, односно потпуни престанак водоснабдевања.

Како сазнајемо, председник Општине Смедеревска Паланка, Радослав Милојичић Кена, пре неколико дана је са представницима највиших органа власти у Србији договорио да се дуг ЈКП „Водовод“ репрограмира, и то на период од десет година, што би омогућило даљи опоравак овог јавног предузећа после поплава које су уништиле изворишта и постројења за прераду воде, и обезбедило снабдевање грађана водом.

Тај договор је трајао до почетка ове недеље, а онда га је „неко“ једнострано прогласио неважећим и довео Паланчане пред врата апокалипсе.

-Граду прети еколошка катастрофа уколико буде искључена струја ЈКП „Водовод“ и обустављена комплетна испорука воде. Већ две недеље молимо, зовемо министре… У петак сам разговарао са људима из Владе и све је било договорено, а онда су нам јавили из смедеревске „Електромораве“ да договор о репрограму не важи – рекао је Милојичић.

У смедеревској „Електроморави“ нису желели да дају изјаве на ову тему, а у крагујевачкој Централи само су рекли да је рок за репрограм истекао.

Директор паланачког „Водовода“, Миодраг Михајловић, истиче тешку ситуацију у којој се ово предузеће нашло после мајских поплава, а блокада рачуна је угрозила основно функционисање и редовно одржавање.

-Дуг је дуг и мора да се плати, али све је могло и другачије да буде решено. Имали смо реалан договор – каже Михајловић.

suva-slavina-voda_660x330Имајући у виду тешку економску ситуацију у Србији, и огромне проблеме у раду као и дугове које имају скоро сва јавна предузећа у општинама и градовима, поставља се питање зашто се баш у Смедеревској Паланци реализује оваква врста притиска на локалну самоуправу, а самим тим и на грађане?

Да ли Паланчанима прети еколошка катастрофа и изазивање ситуације „што горе-то боље“ зарад нечијих уских интереса или ће разум ипак надвладати „патологију“ одређених, за сада скривених моћника, са ипак видљивим амбицијама и циљевима?

 

 

7 thoughts on “Да ли смедеревска „Електроморава“ гура Паланку пред врата апокалипсе?: ПРЕТИ ИСКЉУЧЕЊЕ СТРУЈЕ ЈКП „ВОДОВОД“ И ПОТПУНИ ПРЕСТАНАК ВОДОСНАБДЕВАЊА

 • Boris

  Gde je novac koji dolaze od uplate građana i privrednih subjekata? Zašto se ne uplaćuje taj novac JKP?

  Reply
 • MarkoMaja

  Da, bas je neka distribucija ponistila dogovor opstine i “najvisih“ organa vlasti..

  Reply
 • ZokaSP

  Novi trend u Srbiji: sslepanje na poplave. Idemo

  Reply
 • Kića

  A gde je novac od vazduha koji vodovod pušta kroz vodomere građana godinama.Samo od tih sredstava ste mogli da iskopate ko zna koliko novih bunara. Građani plaćaju svije račane, a ovo preduzeće ne samo da nije plaćalo stuju nego ni lične dohotke svojim radnicima.
  Nemoj da se Kena slika po novinama, nego ga „pritegnite“ da kaže gde su pare.

  Reply
 • Sanja

  Žao mi je šta se dešava sa mojim rodnim gradom. Imate jako nesposobnu lokalnu samoupravu koja vas vodi direktno u propast. Skoro sam posetila Palanku i nisam mogla da verujem koliko je propao grad. Želim vam puno sreće. Pozdrav iz Kotora

  Reply
 • SQL Inject

  Ma boli me bre ona stvar da li oni placaju elektrodistributeru ili ne ,za ovo vreme dok sam u Palanci ja uredno placam svoje racune , i hocu vodu .

  Reply
 • Djoka

  Tо је та малоумна политика која сматра да је корисније запослити 200 људи у Водоводу него платити рачуне за струју истог тог водовода. Е сад ако и плате касне и нема струје ви размислите где су паре? Владу Омладинца за президента!

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *