ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

Дан победе над фашизмом обележен у Смедеревској Паланци: ПОЛОЖЕНИ ВЕНЦИ НА СПОМЕНИК ХЕРОЈИМА

DSC00309Поводом седамдесетогодишњице победе над фашизмом, данас су на Тргу хероја, положени венци и одата почаст народним херојима из Смедеревске Паланке и околине палим током Другог светског рата.

Венце су положили представници Скупштине општине Смедеревска Паланка, Општинског одбора СПС-а, Општинског одбора ПУПС-а, Општинске организације СУБНОР-а, Општинске организације пензонера, Општинске организације војних пензионера и Удружења пензионера Смедеревске Паланке.

DSC00320После мунута ћутања, присутнима се, у име СУБНОР-а обратио Миодраг Мода Лазић, председник паланачког огранка ове организације, а потом, у име СО, Славољуб Ђурић, председник Скупштине општине Смедеревска Паланка.

Лазић је подсетио на чињенице, у вези са Другим светским ратом, док је Ђурић указао не само на слободарску традицију нашег народа, него и на нове опасности, у глобалним размерама, уверен да ће српски народ знати да DSC00316се снађе и поново одабере праву страну.

-Ми живимо у време када су на делу не само војна него и економска поробљавања многих народа у свету – нагласио је Ђурић. – Жеља светских моћника, оних код којих је зло надвладало над  добрим, је да економски, морално и на сваки други начин потчине људе, да их дехуманизују и сведу на ниво пуког преживљавања. А таквим људима се онда лако управља. Нека овај дан послужи као повод да размислимо где смо, и којим путем даље DSC00322треба да идемо.

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *