Dan pobede nad fašizmom obeležen u Smederevskoj Palanci: POLOŽENI VENCI NA SPOMENIK HEROJIMA

DSC00309Povodom sedamdesetogodišnjice pobede nad fašizmom, danas su na Trgu heroja, položeni venci i odata počast narodnim herojima iz Smederevske Palanke i okoline palim tokom Drugog svetskog rata.

Vence su položili predstavnici Skupštine opštine Smederevska Palanka, Opštinskog odbora SPS-a, Opštinskog odbora PUPS-a, Opštinske organizacije SUBNOR-a, Opštinske organizacije penzonera, Opštinske organizacije vojnih penzionera i Udruženja penzionera Smederevske Palanke.

DSC00320Posle munuta ćutanja, prisutnima se, u ime SUBNOR-a obratio Miodrag Moda Lazić, predsednik palanačkog ogranka ove organizacije, a potom, u ime SO, Slavoljub Đurić, predsednik Skupštine opštine Smederevska Palanka.

Lazić je podsetio na činjenice, u vezi sa Drugim svetskim ratom, dok je Đurić ukazao ne samo na slobodarsku tradiciju našeg naroda, nego i na nove opasnosti, u globalnim razmerama, uveren da će srpski narod znati da DSC00316se snađe i ponovo odabere pravu stranu.

-Mi živimo u vreme kada su na delu ne samo vojna nego i ekonomska porobljavanja mnogih naroda u svetu – naglasio je Đurić. – Želja svetskih moćnika, onih kod kojih je zlo nadvladalo nad  dobrim, je da ekonomski, moralno i na svaki drugi način potčine ljude, da ih dehumanizuju i svedu na nivo pukog preživljavanja. A takvim ljudima se onda lako upravlja. Neka ovaj dan posluži kao povod da razmislimo gde smo, i kojim putem dalje DSC00322treba da idemo.

 

 

 

 

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.