ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

ДруштвоОбразовање

Дан школе „Ђорђе Јовановић“ у Селевцу: У ТОКУ ЗАВРШНИ РАДОВИ НА РЕКОНСТРУКЦИЈИ ЗГРАДЕ

IMG_6101Обележавање Дана школе „Ђорђе Јовановић“ у Селевцу протекло је у знаку завршетка радова на реконструкцији школске зграде. Због дотрајалости крова, последњи спрат ове школе није био у функцији још од 2008., а настава је била отежана у целом школском објекту.

Средствима Европске инвестиционе банке и Општине, осим матичне зграде у Селевцу, биће реконструисано и подручно одељење у Брдњаку.

Поред многобројних гостију, ђачкој приредби у част Дана школе  присуствовао је и председник Општине Смедеревска Паланка, Радослав Милојичић Кена.

SELEVAC_DAN_SKOLE_151027_131301– Свим ученицама, наставницима и мештанима Селевца честитам Дан школе – рекао је Милојичић. – Морам још једном да захвалим Европској инвестиционој банци, која је издвојила 30 милиона динара за реконструкцију.  Ова школска зграда била је у најлошијем стању, на подручју наше општине. Општина Смедеревска Паланка је суинвеститор, обезбедили смо озбиљна средства, израдили пројекат. Нажалост, декаденција се шири Србијом. Док Синиша Мали има 24 стана, док отима 10 хектара земље од грађана Србије, док функционери Српске девичанске странке имају фирме на Девичанским острвима, професори раде за 35 хиљада динара, а школе у Србији су у катастрофалном стању.

Завршетак радова на комплетној реконструкцији зграде очекује се у веома кратком року.

– Да није обезбеђен тај новац од Европске инвестиционе банке, сигурно да у Основној школи „Ђорђе Јовановић“ не би могла да се одвија настава – нагласио је Милојичић. – Ја, по ко зна који пут, морам да захвалим Европској унији и људима који су нам заиста помогли, а ово је једанаести или дванаести пројекат у коме они учествују. Тридесет милиона динара су велика средства, за било коју локалну самоуправу, па тако и за нашу.

В. Ђ.

 

IMG_6144МИЛОЈИЧИЋ: АПЛИЦИРАЛИ СМО ЗА ВИШЕ ПРОЈЕКАТА

 

– Имамо још пар пројеката за које аплицирамо – истакао је председник Општине. – Надамо се да ће и ова школа добити још један пројекат. Аплицирали смо и за школу у Голобоку, која је заиста у катастрофалном стању, а имамо и још неке пројекте, за изградњу путева.

Председник Милојичић је изјавио да су из општинског буџета издвојена средства, у вредности од 60 милиона динара за инфраструктурне радове, и да то нису средства из кредита и муниципалних обвезница. Ова средства биће искоришћена за изградњу путева у сеоским и градским месним заједницама.

Милојичић је нагласио је да не жели да детаљно говори о пројектима за које је општина аплицирала, зато што представници паланачког огранка Српске напредне странке настоје да спрече реализацију сваког таквог пројекта.

– Српску девичанску странку у Паланци сада воде још гори од оних који су је водили до пре неколико дана – рекао је Милојичић. – Воде је људи који су у Аустрији осуђивани за најтежа кривична дела, за шверц и диловање дроге, за затварање фирми, па из тих разлога не бих да коментаришем за које ћемо пројекте да аплицирамо, јер су то људи који гледају само како да нешто униште, а не да помогну.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *