ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

Данас одржана 42. седница Општинског већа

Данас одржана 42. седница Општинског већа

 

42. седница Општинског већа започела је утврђивањем Предлога буџета Општине за 2014. годину. Пред одборницима Скупштине општине Смедеревска Паланка, на наредној седници, наћи ће се Предлог према коме буџет за наредну годину треба да износи 1.204.500.000,00 динара.

Чланови Већа упутиће Скупштини општине и Предлог одлуке о локалним комуналним таксама, као и предлоге одлука о промени оснивачких аката јавних комуналних предузећа „Пијаце, зеленило и чистоћа“ и „Паланка сервис“. Према данас усвојеном предлогу, одређене делатности ЈКП „Паланка сервис“ биће пренете у ЈКП „Пијаце, зеленило и чистоћа“, јер је процењено да ће их ово предузеће ефикасније обављати.

На данашњој седници, чланови Општинског већа изгласали су и Предлог декларације о проглашењу општине Смедеревска Паланка за подручје без генетски модификованих организама.

Седница Скупштине општине, на којој ће се наћи предлози одлука које је Општинско веће данас усвојило, највероватније ће бити заказана за 18. децембар.

На предлог председника, Радослава Милојичића Кене, чланови Већа донели су одлуку о учешћу Општине у акцији прикупљања помоћи за лечење болесне девојчице Уне Савић.

v42

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *