Danas održana 42. sednica Opštinskog veća

Danas održana 42. sednica Opštinskog veća

 

42. sednica Opštinskog veća započela je utvrđivanjem Predloga budžeta Opštine za 2014. godinu. Pred odbornicima Skupštine opštine Smederevska Palanka, na narednoj sednici, naći će se Predlog prema kome budžet za narednu godinu treba da iznosi 1.204.500.000,00 dinara.

Članovi Veća uputiće Skupštini opštine i Predlog odluke o lokalnim komunalnim taksama, kao i predloge odluka o promeni osnivačkih akata javnih komunalnih preduzeća „Pijace, zelenilo i čistoća“ i „Palanka servis“. Prema danas usvojenom predlogu, određene delatnosti JKP „Palanka servis“ biće prenete u JKP „Pijace, zelenilo i čistoća“, jer je procenjeno da će ih ovo preduzeće efikasnije obavljati.

Na današnjoj sednici, članovi Opštinskog veća izglasali su i Predlog deklaracije o proglašenju opštine Smederevska Palanka za područje bez genetski modifikovanih organizama.

Sednica Skupštine opštine, na kojoj će se naći predlozi odluka koje je Opštinsko veće danas usvojilo, najverovatnije će biti zakazana za 18. decembar.

Na predlog predsednika, Radoslava Milojičića Kene, članovi Veća doneli su odluku o učešću Opštine u akciji prikupljanja pomoći za lečenje bolesne devojčice Une Savić.

v42

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.