Dečija nedelja u Palanci: PREDŠKOLSKA USTANOVA PROSLAVILA 51. ROĐENDAN

KRAJ-PRIREDBE-1024x612Ove godine, kod nas i u svetu, Dečija nedelja je obeležena  od 6. do 12. oktobra.

Organizujući  ovogodišnju Dečiju nedelju, Predškolska ustanova „Čika Jova Zmaj“ proslavila je i svoj 51. rođendan.

Kao i prethodnih godina, drugog dana Dečije nedelje deca iz gradskih vrtića crtala su kredama u boji po trotoaru u centru grada. Svako dete moglo je da se likovno izrazi po sopstvenom nahođenju, odnosno nije bilo „zadatih tema“. Tako su mališani mogli da puste mašti na volju, pa su crteži i ovom prilikom bili zanimljive dečije kreacije.

Osmog  oktobra, trećeg dana manifestacije, u vrtićima su održavane modne revije i revije frizura, a u Gradskom pozorištu je odigrana predstava za mališane Predškolske ustanove „Čika Jova Zmaj“. Istoga dana organizovan je i kros u gradskom parku pored Kulturnog centra i Narodnog muzeja, a u 16 časova održana je i priredba, u kojoj su polaznici Pripremne grupe vrtića „Petar Pan“ izveli program sa koreografijom, a Srednja grupa istog vrtića dramsku igru.

9. oktobra organizovana je žurka i modna revija u vrtiću „Naša radost“, a u petak druženje dece iz raznih vrtića pod upravom Predškolske ustanove.

Dodajmo da se Bioskop palanačkog Kulturnog centra aktivno uključio u obeležavanje Dečije nedelje, organizovanjem projekcije filma „Pčelica Maja“, u 3D tehnologiji.

uvs141007-003Budući da je svaki vrtić organizovao i sopstveni program, izvinjavamo se ako nismo nabrojali sve manifestacije koje je Predškolska ustanova u svojim objektima upriličila tokom Dečije nedelje 2014..

U svakom slučaju, i ove godine obeležavanje ove manifestacije podrazumevalo dobro osmišljene, bogate sadržaje.

Dečija nedelja se od 1987. godine kontinuirano održava u Srbiji, početkom oktobra. Ove godine obeležavanje Dečije nedelje je u znaku osnaživanja porodice, i podsticanja klime za ostvarivanje prava svakog deteta da odrasta u porodičnom okruženju.

 

 

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.