ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

Дечија недеља у Паланци: ПРЕДШКОЛСКА УСТАНОВА ПРОСЛАВИЛА 51. РОЂЕНДАН

KRAJ-PRIREDBE-1024x612Ове године, код нас и у свету, Дечија недеља је обележена  од 6. до 12. октобра.

Организујући  овогодишњу Дечију недељу, Предшколска установа „Чика Јова Змај“ прославила је и свој 51. рођендан.

Као и претходних година, другог дана Дечије недеље деца из градских вртића цртала су кредама у боји по тротоару у центру града. Свако дете могло је да се ликовно изрази по сопственом нахођењу, односно није било „задатих тема“. Тако су малишани могли да пусте машти на вољу, па су цртежи и овом приликом били занимљиве дечије креације.

Осмог  октобра, трећег дана манифестације, у вртићима су одржаване модне ревије и ревије фризура, а у Градском позоришту је одиграна представа за малишане Предшколске установе „Чика Јова Змај“. Истога дана организован је и крос у градском парку поред Културног центра и Народног музеја, а у 16 часова одржана је и приредба, у којој су полазници Припремне групе вртића „Петар Пан“ извели програм са кореографијом, а Средња група истог вртића драмску игру.

9. октобра организована је журка и модна ревија у вртићу „Наша радост“, а у петак дружење деце из разних вртића под управом Предшколске установе.

Додајмо да се Биоскоп паланачког Културног центра активно укључио у обележавање Дечије недеље, организовањем пројекције филма „Пчелица Маја“, у 3D технологији.

uvs141007-003Будући да је сваки вртић организовао и сопствени програм, извињавамо се ако нисмо набројали све манифестације које је Предшколска установа у својим објектима уприличила током Дечије недеље 2014..

У сваком случају, и ове године обележавање ове манифестације подразумевало добро осмишљене, богате садржаје.

Дечија недеља се од 1987. године континуирано одржава у Србији, почетком октобра. Ове године обележавање Дечије недеље је у знаку оснаживања породице, и подстицања климе за остваривање права сваког детета да одраста у породичном окружењу.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *