ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

Делегација Института „Гоша“ у Немачкој: ШИРЕЊЕ ПОСЛОВНЕ САРАДЊЕ

Mannheim 23 feb 2016Делегација Института „Гоша“ коју је предводио директор Мирко Личина дипл. инж., са сарадницима Златаном Милутиновићем дипл. инж., и Миланом Проколабом, дипл. инж. у сарадњи са немачком организацијом за међународну сарадњу познатом под називом „GIZ“, посетила је Институт за заваривање „SLV“ у Манхајму и Институт „GSI SLV“ у Дуисбургу, тренинг центар за обуку заваривача. Посета је реализована у периоду од 22. до 25. фебруара текуће године, а у делегацији су поред представника Института „Гоша“ били и представници „GIZ“ из Београда, са којима је Институт „Гоша“ у прошлој години веома успешно реализовао један пројекат из области дуалног образовања.

Домаћини Института „SLV“ у Манхајму били су директор др Helmut Nies и заменик директора Michael Schubert, а испред Института „GSI SLV“ из Дуизбурга у тренинг центру за обуку заваривача „GSI SLV BZ Rhein-Ruhr“ у Оберхаусену госте су примили господин Heinz M. Klein и Holger Rautert.

Oberhausen 24 feb 2016Циљ посете је била промоција Института „Гоша“, његове делатности и капацитета лабораторија, и тражење могућности за сарадњу са институтима за заваривање из Манхајма и Дуисбурга односно центром у Оберхаусену.

Приликом обиласка института у Немачкој делегација је имала прилику да види веома висок ниво организованости и највиши ниво опремљености капацитета са применом најсавременијих технологија и метода у тој области.

Разговори су се одвијали у веома пријатељском амбијенту са циљем представљања и изналажења могућности за сарадњу, након чега је истакнуто задовољство посетом и обострано изражена жеља за будућом  сарадњом на више додирних тачака а посебно у области заваривања и испитивања материјала али исто тако у делу заједничког наступа у спроводјењу дуалног образовања код нас.

Зорица Матић

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *