„Delta-agrar“ poklonio stočnu hranu i semensku robu poljoprivrednicima sa poplavljenog područja

DSC00152Preduzeće „Delta-agrar“, danas je poljoprivrednicima sa područja Smederevske Palanke koji su pretrpeli štetu od poplava darovalo stočnu hranu i semensku robu. Delegaciju „Delta-agrara“, primio je predsednik Opštine Radoslav Milojičić Kena.

-Pre svega, želim da se zahvalim firmi „Delta-agrar“ koja nam je obezbedila stočnu hranu za devedeset domaćinstava sa poplavljenog područja – istakao je Milojičić. – Poražavajući je podatak da smo mi, kao lokalna samouprava, ostali bez šest i po hiljada hektara obradive površine koja je već zasađena različitim kulturama. To je veliki udarac za sve ljude koji se bave poljoprivredom. Naravno, dok je dobrih ljudi i firmi koje pozitivno posluju, i ova zemlja će da ide napred.

Sadržaj donacije detaljnije je obrazložila PR „Delta-agrara“, Ljiljana Jevremović.

-Imajući u vidu da je Opština Smederevska Palanka jedna od opština koja je pretrpela najveće štete prouzrokovane elementarnim nepogodama, „Delta korporacija“ je kontaktirala krizni štab, kako bismo dobili konkretne podatke, o ugroženim gazdinstvima i količinama potrebne stočne hrane – rekla je Jevremović. – Na osnovu podataka koje smo dobili doneli smo seno, merkantilni i semenski kukuruz. Verujemo da će poljoprivrednicima naša donacija pomoći u ovom momentu kada im je pomoć zaista preko potrebna.

Dobrica Jozić, pomoćnik predsednika Opštine, naglasio je da će se sve što pristigne deliti na ravnopravan način.

DSC06203-Dobili smo 15 tona sena, 10 tona merkantilnog kukuruza i 145 vreća semenskog kukuruza – rekao je Jozić. – Naravno, potrebe poljoprivrednih proizvođača na području Opštine Smederevska Palanka ne mogu ni približno da budu zadovoljene, ali očekujemo da će i Ministarstvo poljoprivrede obezbediti određene količine, pre svega semenskog kukuruza . Ja sam na vezi sa Ministarstvom, i zato mogu da kažem da će biti i sena, merkantilnog kukuruza i možda još ponešto.

Jozić je pozvao poljoprivrednike koji to još uvek nisu učinili, da prijave potrebe svojih gazdinstava za stočnom hranom ili semenskom robom. Mnogi poljoprivrednici su, takođe, prijavili samo poplavljene površine, bez podataka o vrsti useva, pa je potrebno da što skorije pruže i ove informacije.

 

 

V.Ž.Đ.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.