ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

„Делта-аграр“ поклонио сточну храну и семенску робу пољопривредницима са поплављеног подручја

DSC00152Предузеће „Делта-аграр“, данас је пољопривредницима са подручја Смедеревске Паланке који су претрпели штету од поплава даровало сточну храну и семенску робу. Делегацију „Делта-аграра“, примио је председник Општине Радослав Милојичић Кена.

-Пре свега, желим да се захвалим фирми „Делта-аграр“ која нам је обезбедила сточну храну за деведесет домаћинстава са поплављеног подручја – истакао је Милојичић. – Поражавајући је податак да смо ми, као локална самоуправа, остали без шест и по хиљада хектара обрадиве површине која је већ засађена различитим културама. То је велики ударац за све људе који се баве пољопривредом. Наравно, док је добрих људи и фирми које позитивно послују, и ова земља ће да иде напред.

Садржај донације детаљније је образложила PR „Делта-аграра“, Љиљана Јевремовић.

-Имајући у виду да је Општина Смедеревска Паланка једна од општина која је претрпела највеће штете проузроковане елементарним непогодама, „Делта корпорација“ је контактирала кризни штаб, како бисмо добили конкретне податке, о угроженим газдинствима и количинама потребне сточне хране – рекла је Јевремовић. – На основу података које смо добили донели смо сено, меркантилни и семенски кукуруз. Верујемо да ће пољопривредницима наша донација помоћи у овом моменту када им је помоћ заиста преко потребна.

Добрица Јозић, помоћник председника Општине, нагласио је да ће се све што пристигне делити на равноправан начин.

DSC06203-Добили смо 15 тона сена, 10 тона меркантилног кукуруза и 145 врећа семенског кукуруза – рекао је Јозић. – Наравно, потребе пољопривредних произвођача на подручју Општине Смедеревска Паланка не могу ни приближно да буду задовољене, али очекујемо да ће и Министарство пољопривреде обезбедити одређене количине, пре свега семенског кукуруза . Ја сам на вези са Министарством, и зато могу да кажем да ће бити и сена, меркантилног кукуруза и можда још понешто.

Јозић је позвао пољопривреднике који то још увек нису учинили, да пријаве потребе својих газдинстава за сточном храном или семенском робом. Многи пољопривредници су, такође, пријавили само поплављене површине, без података о врсти усева, па је потребно да што скорије пруже и ове информације.

 

 

В.Ж.Ђ.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *