ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

ДЕО ДУГА – ПЛАТИЛИ ЗАПОСЛЕНИ

IMG_4029Са рачуна ОБ „Стефан Високи“ данас „скинута блокада“

Директор паланачке болнице, др Горан Богдановић  и начелник финансијске службе ове установе, Слађана Јовановић, на данашњој конференцији за штампу обавестили су медије да је рачун ове установе, после једномесечне блокаде, коначно „одблокиран“, и да је на тај начин омогућено нормално финансијско пословање Болнице.

– Укупан износ принудне наплате је износио 5.597.000 динара – изјавила је Слађана Јовановић, додавши да су рачун Болнице блокарале фирме „Алура-мед“ и „БТЛ“. Поменути износ је исплаћен, а Болници су значајно помогли донатори, али и запослени у овој установи:

– Један од највећих донатора, коме овом приликом морам посебно да захвалим је ДИС Крњево, који је уплатио донацију у износу од милион динара, и та нам је донација много значила, јер је уплаћена на почетку блокаде, што је допринело да се камата значајно смањи. Такође, запослени у Болници су, на иницијативу директора и његових сарадника, схватили и препознали овај проблем, наставила је госпођа Јовановић, прецизиравши да су радници установе, добровољно, колико је ко могао,  прикупили 1. 325. 230 динара, од чега 264.800 динара неповратне помоћи, и 1.060.520 динара позајмице. Начелница финасија је додала да је накнадно бити прикупљено још око стотону хиљада динара, јер су се многи запослени који су у току поменуте акције били на боловању или на одморима за то пријавили.

– Запослени су препознали да ми сами себи најпре морамо да помогнемо, да би нам евентуално и други помогли, као што су ДИС и други донатори.

IMG_4025

Директор Болнице, др Горан Богдановић, обавестио је медије да је 5. августа у 11 и 25 „одблокиран“ болнички рачун, који је био у блокади од 8. јула текуће године, и подвукао да блокада није проузроковала проблеме у лечењеу и збрињавању пацијената:

– Ја бих поцртао улогу Управног одбора Болнице, који је створио услове да оваквим реакцијама ми можемо да функционишемо, и свакако, улогу свих запослених који су свесни онога што се у прошлости  Болнице дешавало и значаја Болнице за сво грађанство – па се огроман проценат људи сагласио са оваквим начином решавања проблема, давањем позајмице и донације – додао је др Богдановић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *