DEO DUGA – PLATILI ZAPOSLENI

IMG_4029Sa računa OB „Stefan Visoki“ danas „skinuta blokada“

Direktor palanačke bolnice, dr Goran Bogdanović  i načelnik finansijske službe ove ustanove, Slađana Jovanović, na današnjoj konferenciji za štampu obavestili su medije da je račun ove ustanove, posle jednomesečne blokade, konačno „odblokiran“, i da je na taj način omogućeno normalno finansijsko poslovanje Bolnice.

– Ukupan iznos prinudne naplate je iznosio 5.597.000 dinara – izjavila je Slađana Jovanović, dodavši da su račun Bolnice blokarale firme „Alura-med“ i „BTL“. Pomenuti iznos je isplaćen, a Bolnici su značajno pomogli donatori, ali i zaposleni u ovoj ustanovi:

– Jedan od najvećih donatora, kome ovom prilikom moram posebno da zahvalim je DIS Krnjevo, koji je uplatio donaciju u iznosu od milion dinara, i ta nam je donacija mnogo značila, jer je uplaćena na početku blokade, što je doprinelo da se kamata značajno smanji. Takođe, zaposleni u Bolnici su, na inicijativu direktora i njegovih saradnika, shvatili i prepoznali ovaj problem, nastavila je gospođa Jovanović, preciziravši da su radnici ustanove, dobrovoljno, koliko je ko mogao,  prikupili 1. 325. 230 dinara, od čega 264.800 dinara nepovratne pomoći, i 1.060.520 dinara pozajmice. Načelnica finasija je dodala da je naknadno biti prikupljeno još oko stotonu hiljada dinara, jer su se mnogi zaposleni koji su u toku pomenute akcije bili na bolovanju ili na odmorima za to prijavili.

– Zaposleni su prepoznali da mi sami sebi najpre moramo da pomognemo, da bi nam eventualno i drugi pomogli, kao što su DIS i drugi donatori.

IMG_4025

Direktor Bolnice, dr Goran Bogdanović, obavestio je medije da je 5. avgusta u 11 i 25 „odblokiran“ bolnički račun, koji je bio u blokadi od 8. jula tekuće godine, i podvukao da blokada nije prouzrokovala probleme u lečenjeu i zbrinjavanju pacijenata:

– Ja bih pocrtao ulogu Upravnog odbora Bolnice, koji je stvorio uslove da ovakvim reakcijama mi možemo da funkcionišemo, i svakako, ulogu svih zaposlenih koji su svesni onoga što se u prošlosti  Bolnice dešavalo i značaja Bolnice za svo građanstvo – pa se ogroman procenat ljudi saglasio sa ovakvim načinom rešavanja problema, davanjem pozajmice i donacije – dodao je dr Bogdanović.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.