ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

Директорка Канцеларије за људска и мањинска права др Сузана Пауновић на Јавном форуму у Смедеревској Паланци  

suzana_paunovic_na_javnom_forumuДиректорка Канцеларије за људска и мањинска права др Сузана Пауновић говорила је на Јавном форуму ,,Иницијатива за јаснији правни одраз у огледалу“ који је одржан у Смедеревској Паланци поводом завршетка пројекта ,,Водич за правно невидљиве“.

Ова иницијатива има за циљ подстицање дијалога свих релевантних актера у циљу разматрања и проналажења конкретних предлога за решавање питања правно невидљивих лица, како на националном тако и на локалном, као и оснаживање и мотивисање самих корисника да уђу у поступак уписа у службену евиденцију.

-Проблеми у вези са приступом личним документима и даље постоје, посебно за Роме који живе у неформалним насељима, без адресе – рекла је Пауновић.

Она је упознала присутне са постигнутим резултатима у циљу побољшања приступа Рома основним правима у Републици Србији.

-По подацима којима располажемо, у последњих 12 месеци Канцеларија за људска и мањинска права је кроз три конкурса, од укупно 59 предлога пројеката организација цивилног друштва финансирала 31 пројекат чији је циљ унапређење положаја Рома у Републици Србији – истакла је Пауновић.

,,Водич за правно невидљиве“ је пројектна иницијатива организације Образовно културна заједница Рома “Романипен“ који се реализује у партнерству са Регионалном телевизијом „Канал 9“ из Крагујевца а уз подршку Канцеларије за људска и мањинска права Владе Републике Србије у оквиру програма “Промоција толеранције и равноправности у циљу унапређења положаја осетљивих друштвених група“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *