Direktorka Kancelarije za ljudska i manjinska prava dr Suzana Paunović na Javnom forumu u Smederevskoj Palanci  

suzana_paunovic_na_javnom_forumuDirektorka Kancelarije za ljudska i manjinska prava dr Suzana Paunović govorila je na Javnom forumu ,,Inicijativa za jasniji pravni odraz u ogledalu“ koji je održan u Smederevskoj Palanci povodom završetka projekta ,,Vodič za pravno nevidljive“.

Ova inicijativa ima za cilj podsticanje dijaloga svih relevantnih aktera u cilju razmatranja i pronalaženja konkretnih predloga za rešavanje pitanja pravno nevidljivih lica, kako na nacionalnom tako i na lokalnom, kao i osnaživanje i motivisanje samih korisnika da uđu u postupak upisa u službenu evidenciju.

-Problemi u vezi sa pristupom ličnim dokumentima i dalje postoje, posebno za Rome koji žive u neformalnim naseljima, bez adrese – rekla je Paunović.

Ona je upoznala prisutne sa postignutim rezultatima u cilju poboljšanja pristupa Roma osnovnim pravima u Republici Srbiji.

-Po podacima kojima raspolažemo, u poslednjih 12 meseci Kancelarija za ljudska i manjinska prava je kroz tri konkursa, od ukupno 59 predloga projekata organizacija civilnog društva finansirala 31 projekat čiji je cilj unapređenje položaja Roma u Republici Srbiji – istakla je Paunović.

,,Vodič za pravno nevidljive“ je projektna inicijativa organizacije Obrazovno kulturna zajednica Roma “Romanipen“ koji se realizuje u partnerstvu sa Regionalnom televizijom „Kanal 9“ iz Kragujevca a uz podršku Kancelarije za ljudska i manjinska prava Vlade Republike Srbije u okviru programa “Promocija tolerancije i ravnopravnosti u cilju unapređenja položaja osetljivih društvenih grupa“.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.