ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

Добре вести из Штаба за ванредне ситуације  

DSC06061Са данашњег састанка Штаба за ванредне ситуације стигле су добре вести за грађане Смедеревске Паланке. Неке од њих већ смо објавили, а сада преносимо и изјаву Радослава Милојичића.

-Чули смо директора Водовода да сутра кроз цевовод треба да процури вода, знатно боља него обична техничка вода, али која ипак неће бити за пиће – истакао је Милојичић. – Молимо грађане да је за пиће и кување не користе, док не добијемо сагласност  Завода за јавно здравље у Пожаревцу.Добра вест је и да екипе Електродистрибуције од  данас сукцесивно укључују струју у куће и објекте из којих се вода повукла. Сутра очекујемо потпуну нормализацију.Невероватан је податак да је јуче и прекјуче, не рачунајући данашњи дан, извучено 11 тона лешева животиња, стоке, паса, мачака, живине из Карађорђевог насеља. То је заиста много. Видећемо колико ће тога бити на крају.

Милојичић је додао да је приликом претходне велике поплаве, 1999. године било потребно девет дана да би вода из насеља почела да се извлачи, а да је просецањем бедема сада то знатно убрзано.

-За четири дана извукли смо воду из Насеља. Остала је само на најнижим тачкама, одакле се сада извлачи. Сутра се очекује нормализација – рекао је Милојичић.

Данашњи дан донео јеш једну добру вест. После чишћења и санације од данас поново ради бања на Паланачком кисељаку, а очекује се да ће ускоро бити у функцији и извориште минералне воде.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *