Dobre vesti iz Štaba za vanredne situacije  

DSC06061Sa današnjeg sastanka Štaba za vanredne situacije stigle su dobre vesti za građane Smederevske Palanke. Neke od njih već smo objavili, a sada prenosimo i izjavu Radoslava Milojičića.

-Čuli smo direktora Vodovoda da sutra kroz cevovod treba da procuri voda, znatno bolja nego obična tehnička voda, ali koja ipak neće biti za piće – istakao je Milojičić. – Molimo građane da je za piće i kuvanje ne koriste, dok ne dobijemo saglasnost  Zavoda za javno zdravlje u Požarevcu.Dobra vest je i da ekipe Elektrodistribucije od  danas sukcesivno uključuju struju u kuće i objekte iz kojih se voda povukla. Sutra očekujemo potpunu normalizaciju.Neverovatan je podatak da je juče i prekjuče, ne računajući današnji dan, izvučeno 11 tona leševa životinja, stoke, pasa, mačaka, živine iz Karađorđevog naselja. To je zaista mnogo. Videćemo koliko će toga biti na kraju.

Milojičić je dodao da je prilikom prethodne velike poplave, 1999. godine bilo potrebno devet dana da bi voda iz naselja počela da se izvlači, a da je prosecanjem bedema sada to znatno ubrzano.

-Za četiri dana izvukli smo vodu iz Naselja. Ostala je samo na najnižim tačkama, odakle se sada izvlači. Sutra se očekuje normalizacija – rekao je Milojičić.

Današnji dan doneo ješ jednu dobru vest. Posle čišćenja i sanacije od danas ponovo radi banja na Palanačkom kiseljaku, a očekuje se da će uskoro biti u funkciji i izvorište mineralne vode.

 

 

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.