Sećanje na nekadašnjeg solistu „Abraševića“ Miroljuba Prvulovića Mazu: ČOVEK VELIKOG SRCA I SLAVUJSKOG GLASA

IMG_1261Poštovaoci imena i dela  Miroljuba  Prvulovića Maze, nekadašnjeg soliste Kulturno-umetničkog društva „Abrašević“, posetili su  njegov grob na Gradskom groblju, položili cveće, pripalili sveće i evocirali uspomene na ovog velikog dobrotvora. On je – da potsetimo – svu imovinu još za života zaveštao  „Abraševiću“, pošto  nije imao potomke.

O Prvuloviću je govorio nekadašnji predsednik „Abraševića“, palanački novinar i publicista Nikola Kole Vladisavljević. Bili su školski drugovi i vrli saradnici u Kulturno-umetničkom društvu. Poznavali su se i prijateljevali, kako se Vladisavljević izrazio, u vreme kad su se ljudi više družili i međusobno uvažavali.

Vladisavljević  je sa vidnim žaljenjem rekao da je ovaj kulturni poslenik i nekadašnji radnik  „Elektromorave“, imao     životnu nesreću da se nije oženio i ostavio potomke. Poslednjih godina života često je govorio kako su njegovi najmiliji bili i ostali „Abrašević“ i „Elektromorava“.

IMG_1262-Voleo je mlade ljude i za svakog imao lepu reč – naglasio je Vladisavljević.-  Radio je u istoj organizaciji sa mojim sinom i brinuo o njemu maltene kao i ja. Malo  je takvih kakav je bio naš Maza. Dobro je što se na dan njegove slave (Mladi sveti Nikola) okupljamo kraj njegovog groba i to bi trebalo činiti i ubuduće. On je  to zaslužio.

U prostorijama  Kulturno-umetničkog društva „Abrašević“ potom je prerezan slavski kolač.

Dragoljub Janojlić

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *