ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

Сећање на некадашњег солисту „Абрашевића“ Мирољуба Првуловића Мазу: ЧОВЕК ВЕЛИКОГ СРЦА И СЛАВУЈСКОГ ГЛАСА

IMG_1261Поштоваоци имена и дела  Мирољуба  Првуловића Мазе, некадашњег солисте Културно-уметничког друштва „Абрашевић“, посетили су  његов гроб на Градском гробљу, положили цвеће, припалили свеће и евоцирали успомене на овог великог добротвора. Он је – да потсетимо – сву имовину још за живота завештао  „Абрашевићу“, пошто  није имао потомке.

О Првуловићу је говорио некадашњи председник „Абрашевића“, паланачки новинар и публициста Никола Коле Владисављевић. Били су школски другови и врли сарадници у Културно-уметничком друштву. Познавали су се и пријатељевали, како се Владисављевић изразио, у време кад су се људи више дружили и међусобно уважавали.

Владисављевић  је са видним жаљењем рекао да је овај културни посленик и некадашњи радник  „Електромораве“, имао     животну несрећу да се није оженио и оставио потомке. Последњих година живота често је говорио како су његови најмилији били и остали „Абрашевић“ и „Електроморава“.

IMG_1262-Волео је младе људе и за сваког имао лепу реч – нагласио је Владисављевић.-  Радио је у истој организацији са мојим сином и бринуо о њему малтене као и ја. Мало  је таквих какав је био наш Маза. Добро је што се на дан његове славе (Млади свети Никола) окупљамо крај његовог гроба и то би требало чинити и убудуће. Он је  то заслужио.

У просторијама  Културно-уметничког друштва „Абрашевић“ потом је пререзан славски колач.

Драгољуб Јанојлић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *